Передвиборна кампанія по-мексиканськи: Вбиті 18 кандидатів у мери

Є й інші політики, які були убиті раніше, ніж вони встигли зареєструватися кандидатами.

Передвиборча кампанія в Мексиці проходить з насиллям. Фото: ТСНУ Мексиці в ході виборчої кампанії до місцевих органів самоврядування, що передує запланованим на 1 липня виборам, вбиті вже 18 кандидатів, повідомляють Патріоти України.

Цифра збільшилася після того, як за останні кілька днів були вбиті два кандидата в мери двох різних мексиканських міст. Так, незалежний кандидат в мери Омар Гомес Лукатеро був застрелений в конфліктному місті Агілілла в західному штаті Мічоакан 20 червня. Агілілла - велике, але малонаселене гірське містечко, де активізуються наркобарони.

21 червня кандидат в мери від місцевої партії лівих сил Фернандо Анджелес Хуарес був вбитий в Окампо, також в Мічоакане. Партія закликала уряд забезпечити захист людей, які приймають участь у виборах 1 липня. Окампо є селищем в 150 кілометрах на захід від Мехіко. Воно також страждає від діяльності банд.

Майже всі із 18 людей, убитих по всій країні, до сих пір є кандидатами на виборах 1 липня. Але є й інші політики, убиті перш, ніж встигли зареєструватися кандидатами.

Мексиканський аналітик з питань безпеки Алехандро Хоуп сказав, що частково рівень насильства щодо кандидатів можна пояснити "простою математикою": в Мексиці проводиться набагато більше виборів, ніж будь-коли раніше. При наявності 3400 місцевих, державних та федеральних посад понад 15 тисяч кандидатів потрапляють в передвиборну кампанію.

Джерело: Обозреватель
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У селі Козачі Лагері на лівобережжі Херсонщини морпіхи встановили прапор України (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 13:55

«Хлопці з 35-ої бригади морської піхоти вручну встановили прапор на водонапірній башті в н.п. Козачі Лагері на лівому березі Херсонщини» – йдеться у коментарі до запису.

Загрожують три роки колонії: У РФ затримали священика за "ікону з Бандерою" (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 13:05

В російському Омську затримали священика Української грекокатолицької церкви. Причиною стало те, що представник духовенства нібито повісив у трапезній "ікони із зображенням Степана Бандери та інших націоналістів", інформують Патріоти України. Як повідо...