Перша партія уже на підході: Білорусь проміняла російську нафту на іранську

Білоруси не розгубились через газову суперечку з росіянами та знайшли альтернативу - іранська нафта.

Поставка іранської анфти до Білорусі. Фото http://bintel.com.ua/uk/

За повідомленням УНІАН, Білорусь вперше придбала 80 тисяч тонн нафти з Ірану "Нафта з Ірану прибуде до Одеси і латвійського Вентспілсу, звідки залізницею вирушить до Білорусі, інформують Патріоти України.

Білорусь змушена шукати альтернативні джерела поставок нафти в умовах скорочення поставок нафти з Росії в зв'язку з неврегульованою суперечкою через газовий борг Мінська перед Москвою.

Газова суперечка, з яким пов'язано скорочення поставок нафти з Росії в Білорусь, почалася після того, як на початку 2016 року сторони не домовилися щодо зниження тарифів на російський газ.

З січня 2016 року Білорусь стала менше платити за російський газ в односторонньому порядку. На кінець 2016 року заборгованість по газу Мінська перед Москвою становила 425 мільйонів доларів. У 2016 році Росія вже вдавалася до скорочення поставок нафти, поставивши до Білорусі в четвертому кварталі 3 мільйони тонн нафти замість спочатку запланованих 5,3 мільйона тонн.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Сільвіо дуже злякався": Друг Берлусконі розповів моторошну історію про полювання з Путіним

неділя, 5 травень 2024, 20:30

Російський диктатор Володимир Путін дуже налякав нині покійного експрем'єра Італії Сільвіо Берлусконі під час спільного полювання у 2013 році. Про це розповів колишній сенатор від партії Берлусконі «Уперед, Італіє!» Фабріціо Чікітто, повідомляють Патрі...

Ігнорують усі бойові посібники: Росія змогла би захопити Україну, якби слідувала власній доктрині, - експерт

неділя, 5 травень 2024, 20:00

Росія досі не змогла загарбати усю Україну, попри значну перевагу в чисельності людей та озброєнь. Одна з причин цього полягає в тому, що російська армія ігнорує власну доктрину та офіційні посібники щодо тактики ведення боїв. Про це виданню Business I...