Перший пішов: Українці завозитимуть авто без мита

Украинское правительство получило Ноту от канадской стороны о том, что все необходимые формальности для начала действия Зоны свободной торговли между странами выполнены.

Фото: inforesist.org
У досить широкому переліку товарів, що підлягають імпорту та експорту за нульовими або пільговими ставками, присутні і автомобілі, повідомляють Патріоти України.

Відразу ж після початку дії Угоди мито на б/у авто з Канади стане нульовим (індекс «0» в таблиці). Також без мита можна буде імпортувати нові автомобілі з об'ємом бензинового двигуна від 2,2 до 3,0 літра, і дизелі з робочим об'ємом циліндрів понад 2,5 л.

Індекс «7» на слайді означає наступне: протягом наступних семи років мито знижуватиметься поступово, відповідно до графіка, і на восьмий рік дії угоди також стане нульовим. Охочим чим привезти автомобіль з Канади слід пам'ятати, що, крім мита, так зване «розмитнення» включає податок на додану вартість (ПДВ) у розмірі 20% від оціночної вартості транспортного засобу і акцизний збір, розмір якого залежить від віку автомобіля, типу і обсягу його двигуна.

Також залишається в силі вимога відповідності автомобіля стандарту Євро-5, з доказом чого можуть виникати деякі проблеми на етапі сертифікації. Також, оскільки авторинок Канади насичений переважно машинами американських брендів, слід завчасно подбати про змінну оптику і інші елементи європейського зразка, які можуть бути затребувані перед отриманням сертифіката.

До всього слід додати витрати на контейнерну доставку до порту, послуги посередників для покупки авто в Канаді (якщо ви особисто не збираєтеся летіти за авто) і поїздку за машиною в Польщу або Німеччину (часто, з метою економії коштів і часу, доставка замовляється, наприклад, в порт Гданська або Гамбурга, а звідти вже машина їде своїм ходом).

Нагадаємо, що Угоди про вільну торгівлю між Канадою та Україною набуде чинності 1 серпня.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Як у Німеччині розкрили російське шпигунське кубло - Борислав Береза

субота, 20 квітень 2024, 0:30

"У "Der Spiegel" вийшла гучна стаття "У Баварії заарештовано російських диверсантів - розслідування Генпрокуратури". Німеччина зіткнулася з новою шпигунською справою. За даними SPIEGEL, генеральний прокурор Єнс Роммель заарештував двох агентів, які, як...

Поведінку наших "партнерів" на фоні всього, що відбувається, важко пояснити чимось іншим, як "змовою", - Віктор Андрусів

субота, 20 квітень 2024, 0:16

"Я не прихильник теорій змов. Навпаки, прихильник фрази: "Не треба пояснювати всесвітньою змовою звичайне розп...здяйство". Але поведінку наших "партнерів" на фоні всього, що відбувається, важко пояснити чимось іншим, як "змовою", - пише політолог Вікт...