Під час фестивалю у Кам’янці-Подільському отруїлися 120 дітей

​У місті Кам’янець-Подільський Хмельницької області під час фестивалю «Перлина Кам’янця», який проходив з 19 по 21 листопада, отруїлася 141 особа, серед яких 120 дітей. Про це повідомляє прес-центр Держпродспоживслужби.

4

Причиною отруєння став спалах гострої кишкової інфекції.

Серед отруєних 45 людей з Києва та Київської області, 12 – з Дніпропетровської області, 15 – з Одеси, 20 – з Сумської області, 11 – з Львівської, 17 – з Івано-Франківської, 14 – з Харківської, 5 – з Черкаської, по 1 людині з Миколаївської та Чернігівської.

На сьогодні після повернення до місць проживання 45 осіб продовжують лікування в стаціонарних відділеннях медичних установ.

«За результатами лабораторних досліджень встановлено, що етіологічним чинником спалаху є Shіgella Sonnei. Збудник Shіgella Sonnei виділено з харчових продуктів; змивів, відібраних на об’єкті виникнення спалаху (готельно-ресторанний комплекс “Ксенія” у м. Кам’янець-Подільський та с. Врублівка Кам’янець-Подільського району), а також від 43 хворих та 2 контактних осіб», – йдеться в повідомленні.

Джерело

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 5 травня. З'їжте сирої цибулі. Кому не можна стригти волосся і нігті,

неділя, 5 травень 2024, 7:05

Православна церква України вшановує пам'ять великомучениці Ірини та ікони Богоматері "Невипивана чаша". За старим стилем у свято сьогодні вшановують євангеліста Луку, одного з 70 апостолів, учня апостола Павла. . 5 травня наші предки займалися посівам...

Нова РЕБ-технологія стане геймченджером на фронті: Українське підприємство обіцяє за місяць показати новітню зброю, проти якої не встоять навіть дрони з ШІ та найновітньою прошивкою

неділя, 5 травень 2024, 6:15

Репортаж видання dev.ua з полігону виробника РЕБ/РЕР систем Kvertus. «Спроможності нашого підприємства — від 5000 засобів щомісяця», — каже Сергій Скорик, комерційний директор підприємства Kvertus. Ці слова звучать під час виступу перед журналістам, як...