Під ударом Харків, Суми, Чернігів: Що відбудеться у разі силового повернення Донбасу

З історичної точки зору, хоч це і неетично, нам було б добре, щоб років 20 ця проблема існувала. Це зміцнить армію та ідентичність.

Кирило Галушко: ми зберегли свою державу. Показали, що нас не так просто зламати, як думали сусіди. Фото: Тарас ПОДОЛЯН

Якщо захочемо силою повернути Донбас, отримаємо наступ росіян на Харків, Суми, Чернігів. Про це в розповів історик Кирило Галушко, інформують Патріоти України.

"17% українців вимагають повернути окуповані території силою. Але це ж не війна "ДНР" і "ЛНР" проти України. Проти Росії ми неспівставної величини. Ракети можуть до Києва долетіти. Ситуація змінитися тільки після перемін у Кремлі. Якщо Росія вирішить не воювати, то з Донецька верхівка втече за півгодини.

З історичної точки зору, хоч це і неетично, нам було б добре, щоб років 20 ця проблема існувала. Це зміцнить армію та ідентичність. Не даватиме нам розслаблятися", - говорить він.

Більшість населення вважає, що заради миру варто погоджуватися на компроміси, але не на всі. "В історії були випадки, коли компроміс допомагав позбутися великих втрат і війни. А були ситуації, коли шкодив. Наприклад, Мюнхенська змова. Гітлеру віддали Чехословаччину, але це його не зупинило.

Українці за всіма статистиками чи не найтерплячіші до представників інших національностей. Для нас властиво уникати конфлікту. Важко сказати однозначно чи це добре, чи погано", - пояснює історик.

На його думку, в цій війні ми перемогли ще в 2014 році. "Тоді з точки зору всіх логічних засад держава мала рухнути. До Дніпра були б росіяни. Захід прихопили б поляки, румуни, угорці в якості миротворців.

Чому почались історичні психози Польщі та Угорщини? Чекали, що Україна розпадеться і зможуть щось відхопити. Але чутки про нашу смерть виявились перебільшеними. У нас немає історичних суперечок тільки з тими сусідами, які теж були захоплені імперіями. Це Білорусь, Молдова, Словаччина. А колишні імперії завжди нервово реагують на те, що у нас відбувається.

Головний захисник нашої історичної пам'яті - Збройні сили України. Ми зберегли свою державу. Показали, що нас не так просто зламати, як думали сусіди", - додає Кирило Галушко.

Джерело: Gazeta.ua
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Над Кримом виють сирени та лунають вибухи в різних кутках окупованого півострова

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:32

У тимчасово окупованому Криму вранці 19 квітня було чути вибухи. Про це повідомляє Telegram-канал Кримський вітер.

"Скоро корабли будут уничтожаться здесь": Партизани розвідали військово-морську базу РФ у Новоросійську

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:17

Партизанський рух "Атеш" провів розвідку військово-морської бази Чорноморського флоту Росії в Новоросійську. Туди РФ перемістила більшість своїх суден з Криму. Про це пише "Атеш" у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України. "Під час розвідки б...