Підлість "русского мира": Тактику "спаленої землі" терористи застосували у звільненому Південному (відео)

Бойовики спалили майже усі хати цивільних.

Ілюстрація. Фото: ЗМІСелище Південне нещодавно звільнили українські військові, зазначають Патріоти України з посиланням на 24 канал. Виявилося, що ворог просто випалює хати цивільних і навіть не дає їм виїхати з передової.

Терористи стріляють освітлювальними боєприпасами з мінометів і артилерії – так, щоб від них теж займалися будинки. І все, що поруч. Бойовики засіли на териконах – і звідти влаштували цивільним справжній терор. І намагаються просто знищити і село, яке не здатні контролювати і усіх, хто тут залишиться.

Було сказано з тої сторони, що вони за 100 чоловік не збираються тримати це село. Вони цивільним сказали, що їх зітруть, спалять разом з селом, – розповів військовослужбовець 24 бригади ім. Короля Данила ЗСУ Ігор.

Та навіть поїхати і забрати речі спокійно – не дають. Доводиться обходитися тачанками. Будь-які автівки обіцяють нищити. Днями обстріляли навіть швидку, яка мала забрати пораненого цивільного.

Останні два дні у Південному затишшя. Але ніхто не вірить, що терористи перестануть випалювати українську землю. Постачання електроенергії вони відновити не дають. Військові укріплюються. Місцеві ж сподіваються, що безпричинні обстріли залишаться у минулому.


Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Военная помощь США сначала пойдет на закрепление позиций Сил обороны Украины и отражение наступления РОВ - Злий Одесит

четвер, 25 квітень 2024, 3:25

Сенат США во вторник 23 апреля (ночью 24 апреля по Киеву) поддержал законопроект о предоставлении помощи Украине на сумму около 61 млрд долларов. Подписание документа президентом США Джозефом Байденом – тоже не проблема, но как скоро настолько необходи...