Підрізає Насірову "крила": Гройсман заявив, що не дозволить тиснути на національних виробників

Прем'єр-міністр готовий надати максимальну підтримку найбільшим національним виробникам.
Фото: Укрінформ
Прем'єр-міністр готовий надати максимальну підтримку найбільшим національним виробникам, захистивши від тиску з боку податкової інспекції, Національного банку та інших держструктур. Про це Володимир Гройсман заявив в ході візиту в Хмельницьку область, відповідаючи на питання журналіста про пресинг з боку глави НБУ на агрохолдинг Ukrlandfarming Олега Бахматюка і компанії Костянтина Жеваго.

"Компанії, які ви назвали, це компанії, які працюють в Україні – це і КрАЗ, агрохолдинг (Ukrlandfarming). Я думаю, що тут треба говорити не про те, яким чином тиснути кому-небудь – податкової, Нацбанку або іншій структурі, а як допомогти стати сильніше цим компаніям. Ці національні підприємства. Там працюють десятки тисяч людей, які отримують зарплату, виробляють національний продукт. Наше завдання – розвивати і допомагати. Тому, безумовно, я був і залишаюся на позиції підтримки бізнесу, реальних виробництв і національної економіки", - підкреслив прем'єр-міністр.

За словами Володимира Гройсмана, він ще не проводив обговорення проблеми з головою Нацбанку Валерією Гонтарєвої.

"Я тільки нещодавно отримав цей лист (звернення від власника компанії Ukrlandfarming Олега Бахматюка), і ми обов'язково будемо з нею на цю тему говорити. Але я направив його в Офіс супроводу інвестицій. Зараз він (офіс) буде вивчати цю проблему, і давати свої рекомендації в межах закону. Реально треба підтримувати національного виробника. Ще раз хочу підтвердити, що моя позиція наступна – не треба заважати тим, хто створює національний продукт. Потрібно допомагати тим, хто створює робочі місця. Це моя філософія й ідеологія. Тому в усьому, що буде в моїх силах, я завжди буду допомагати всім тим, хто працює в реальному секторі економіки", - пояснив прем'єр-міністр.

Гройсман висловив упевненість, що Президент України Петро Порошенко з питання реструктуризації боргів агрохолдингу Олега Бахматюка також налаштований"дуже конструктивно".

Власник найбільшого агрохолдингу України Ukrlandfarming Олег Бахматюк звернувся до президента і прем'єр-міністра з проханням втрутитися в конфлікт з головою Національного банку України Валерією Гонтарєвої. "Уже більше 2,5 років Ukrlandfarming відчуває перманентні спроби рейдерського захоплення, інформаційних і юридичних атак, фінансове та правове тиск з боку НБУ, що може істотно позначитися не тільки на діяльність компанії, але і на стані економіки держави", - йдеться у зверненні.

Як заявив Бахматюк, в ході зустрічей з представниками уряду та адміністрації президента керівництво Ukrlandfarming запропонувало план можливої реструктуризації заборгованості холдингу без будь-дисконтів з посиленням застави і з зрозумілими економічними термінами. Але керівництво Нацбанку не погодився на запропонований сценарій. У компанії вважають, що Гонтарєва має особисту зацікавленість у знищенні найбільшої аграрного виробника в Україні. Власник Ukrlandfarming переконаний, що Гонтарєва, використовуючи службове становище, поширює неправдиву інформацію про акціонерів холдингу, що унеможливлює його роботу.

Раніше Патріоти України повідомляли про реформи по-насіровськи, та виступ Насірова, в якому він зазначав, що реформа "посилить довіру до фіскальних органів".

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Окупанти почали масово захищати критично важливі об’єкти антидроновими сітками та решітками. У Forbes оцінили ефективність таких заходів від ударів з повітря

понеділок, 29 квітень 2024, 9:40

Окупанти почали застосувати кілька низькотехнологічних нетрадиційних методів протидії українським БпЛА. З цього приводу Forbes наводить експертні висновки доцента кафедри системної інженерії Військової академії США Міттал Вікрам. "Російська оборонно-пр...

Російські загарбники захопили ще один населений пункт на Донеччині, - DeepState (карти)

понеділок, 29 квітень 2024, 9:32

Російські війська захопили Новомихайлівку Донецької області, а також просунулися до Нетайлового, біля Новоолександрівки. Сили оборони, своєю чергою, звільнили острів Нестрига в дельті Дніпра, що розташований на правобережжі та тривалий час залишався сі...