Підвищення тарифів: Що подорожчає з 1 жовтня

Підвищення тарифів обумовлено постановою Кабінету міністрів №187 від 22 березня 2017 року.

Згідно з цією постановою, тариф на газ необхідно перераховувати раз на півроку на рівні імпортного паритету, передають Патріоти України.

Тобто, за формулою, яка враховує вартість газу на німецькому хабі NCG в гривнях, плюс транспортування, плюс націнку «Нафтогазу», плюс податки. У постанові Кабміну № 187 сказано, якщо розрахований тариф, як мінімум на 10%, відрізняється від чинного, то газ повинні продавати за новою ціною.

Чинний тариф становить 6,9 грн за куб м. і відрізняється від розрахункового на 18,49%.

Таким чином, якщо постанову №187 не буде скасовано, то вже з 1 жовтня українці будуть змушені купувати газ за ціною понад 8 грн за куб. При цьому підвищення тарифів на газ, спричинить за собою підвищення вартості опалення і гарячої води.

У той же час, згідно з цією ж постановою, розрахунок вартості газу на новий опалювальний сезон, на основі імпортного паритету слід провести до 1 липня 2017 року, а до 1 жовтня Кабмін повинен був затвердити новий тариф. Однак офіційних заяв з цього приводу поки не було.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Відповзав зі спущеними штанами: Пікантне поранення окупанта перетворило його на справжнє посміховисько (фото, відео)

четвер, 28 березень 2024, 23:34

Російський загарбник несподівано для самого себе здобув перемогу у конкурсі на найпікантніше поранення, в якому навіть не планував брати участь. Такий вердикт винесли користувачі соцмереж після публікації українськими військовими відео, на якому окупан...

"Демілітаризувала" власна ППО: Біля Севастополя впав російський військовий літак (фото, відео)

четвер, 28 березень 2024, 23:23

Біля окупованого Севастополя впав російський літак, за даними окупантів, це міг бути Су-35. Про це повідомили місцеві пабліки, які зафіксували падіння палаючого літака і пілота, який катапультувався, передають Патріоти України. "Російське ППО як крок д...