Піраньї у Тернополі: У місцеве озеро заселять екзотичних риб

Проект очищення водойми передбачає також використання біолюмінесцентних водоростей.

Піранья сімейства colossoma (паку). Фото: Depo.Тернопіль

У Тернополі планують очистити озеро за допомогою особливих водоростей та піраньїв, повідомляють Патріоти України з посиланням на Depo.Тернопіль.

Такий проект, який планують втілити, ще ніхто в Україні не реалізовував. У першу чергу мова йде про біолюмінесцентні водорості, які будуть виконувати функцію очищення водойми від виявлених шкідливих хімічних сполук. Цікавою особливістю цих водоростей є те, що при певних умовах вони можуть буквально світитись в нічний час синім кольором.

Біолюмінесцентні водорості. Фото: Depo.Тернопіль

Ще одними гостями водойми мають стати піраньї сімейства colossoma (паку) у кількості 100 рибин, які також мають виконувати свої окремі санітарні функції. Переживати не потрібно, адже цей вид (довжиною до 1 м, вагою 30 кг) є вегетаріанцями із швидким темпом росту на основі їжі рослинного походження і не мають нічого спільного із своїми кровожерливими родичами з далекої Амазонки.

Відбудеться таке зариблення безкоштовно за ініціативи одного з місцевих підприємців, який вже 5 років вирощує немісцеві види риб на своїх приватних ставках. У майбутніх періодах список екзотичних риб мають доповнити прісноводні види електричних вугрів, окремих осетрових, карпових та сомів. З метою належного співіснування з аборегенними видами, кінцевий відбір такої екзоти ще буде узгоджуватися із службами рибної інспекції, місцевими фахівцями у сфері іхтіології та товариствами рибалок.

Чорні лебеді. Фото: Depo.Тернопіль

На озеро також мають повернутись чорні лебеді. Відразу для 10 пар в акваторії поблизу острівців Чайка та Закоханих під наглядом 4 відеокамер розташують годівниці та вольєри, а вже на зимовий період їх притулком стане зоокуток в гідропарку "Топільче".

Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Почніть з себе: Відомий економіст розкритикував плани влади знайти додаткові гроші на війну різким підвищенням податків в Україні

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:58

Економіст та публіцист Вадим Новіков поділився своїм рецептом перебудови економіки України на військові рейки, зазначають Патріоти України. "Уряд запропонував Верховній раді значно підвищити податки для фінансування витрат на війну. В ЗМІ і Інтернеті з...

Військові – не раби!

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:11

Ворожі пабліки носять-зловтішаються тезу Стефанчука про те, що до кінця війни не буде демобілізації. “Да паслєднєго укрАінца», оце усе. Але брехня в тому, що вони змішують поняття демобілізації (припинення процесу мобілізації), і звільнення військовосл...