Піраньї у Тернополі: У місцеве озеро заселять екзотичних риб

Проект очищення водойми передбачає також використання біолюмінесцентних водоростей.

Піранья сімейства colossoma (паку). Фото: Depo.Тернопіль

У Тернополі планують очистити озеро за допомогою особливих водоростей та піраньїв, повідомляють Патріоти України з посиланням на Depo.Тернопіль.

Такий проект, який планують втілити, ще ніхто в Україні не реалізовував. У першу чергу мова йде про біолюмінесцентні водорості, які будуть виконувати функцію очищення водойми від виявлених шкідливих хімічних сполук. Цікавою особливістю цих водоростей є те, що при певних умовах вони можуть буквально світитись в нічний час синім кольором.

Біолюмінесцентні водорості. Фото: Depo.Тернопіль

Ще одними гостями водойми мають стати піраньї сімейства colossoma (паку) у кількості 100 рибин, які також мають виконувати свої окремі санітарні функції. Переживати не потрібно, адже цей вид (довжиною до 1 м, вагою 30 кг) є вегетаріанцями із швидким темпом росту на основі їжі рослинного походження і не мають нічого спільного із своїми кровожерливими родичами з далекої Амазонки.

Відбудеться таке зариблення безкоштовно за ініціативи одного з місцевих підприємців, який вже 5 років вирощує немісцеві види риб на своїх приватних ставках. У майбутніх періодах список екзотичних риб мають доповнити прісноводні види електричних вугрів, окремих осетрових, карпових та сомів. З метою належного співіснування з аборегенними видами, кінцевий відбір такої екзоти ще буде узгоджуватися із службами рибної інспекції, місцевими фахівцями у сфері іхтіології та товариствами рибалок.

Чорні лебеді. Фото: Depo.Тернопіль

На озеро також мають повернутись чорні лебеді. Відразу для 10 пар в акваторії поблизу острівців Чайка та Закоханих під наглядом 4 відеокамер розташують годівниці та вольєри, а вже на зимовий період їх притулком стане зоокуток в гідропарку "Топільче".

Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

60 дронів атакували НПЗ та аеродроми. Снєгирьов: Там критична ситуація, - Снєгирьов

понеділок, 29 квітень 2024, 1:45

Росіяни успішно відбили нічну атаку безпілотників. Але це лише у повідомленнях офіційних джерел. Реальність трохи інша – в результаті атаки постраждали нафтопереробні заводи, бітумний завод і військовий аеродром. Детальніше про успішну атаку дронів роз...