Південний острів Нової Зеландії затопило вщент (фото, відео)

​У найбільшому місті на південному острові Нової Зеландії оголосили надзвичайний стан через сильний шторм.

Шторм у Новій Зеландії / Фото: з Twitter Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на агентство Reuters. НП на південному острові Нової Зеландії оголосили після того, як річка Хіткот затопила південні райони міста. Це четверта область, яка оголосила про надзвичайний стан за останні 24 години.

За інформацією видання, збройні сили мобілізували додаткові війська для надання екстреної допомоги. Зокрема, задіяні близько дюжини вантажівок і 140 співробітників для допомоги в порятунку місцевих жителів.

Близько 1,5 тис. Осіб у поселеннях на півночі були змушені покинути свої будинки. Також більше сотні будівель були евакуйовані за межами Данідін, другого за величиною міста на півдні острова.

Аварійні служби тепер зосереджені на річці Таер біля Данідін, після прогнозів, що сьогодні він досягне майже рекордних рівнів.

"Мої рекомендації стосуються тих, хто постраждав від погодних явищ на південному острові. Будь ласка, дотримуйтесь офіційним порадам і подбаєте один про одного", - написав прем'єр-міністр Нової Зеландії Білл Ангел у соціальних мережах.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

На цьому тижні ми могли спостерігати одну з найкрасивіших пожеж у ворога, - Тарас Загородній

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:30

"Фраза-мем «Мені подобається, як воно горить», за останній рік для українців набула нового змісту. Дивишся ранком відео з Росії – і справді подобається, і дійсно красиво горить!" - пише політолог та економіст Тарас Загородній на своїй сторінці у соцмер...

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо", - Ян Валетов

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:15

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо. Хотели этого нам? Делали? Откушайте, недорогие соседи! Не обессудьте! Пять-шесть российских европейских областей - это несколько миллионов человек, к которым в...