Північна Корея запустила балістичну ракету. Стали відомі нові подробиці

Вашингтон розглядає цілий ряд варіантів дій у відповідь по відношенню до Пхеньяну

Балістична ракета, яку запустила Північна Корея, пролетіла 500 км і впала в Японському морі. Про це повідомляє Reuters з посиланням на військове джерело в Південній Кореї, інформують Патріоти України.

Південнокорейські військові припускають, що ця ракета належала до класу балістичних ракет середньої дальності "Нодон" або ж була новим типом ракетного озброєння.

Також військові США повідомили Reuters, що КНДР запустила, швидше за все, балістичну ракету середньої дальності. Запуск відбувся біля міста Кусонг. Проте не говориться, чи був цей ракетний запуск вдалим.

Один з американських чиновників зазначив, що в адміністрації президента США Дональда Трампа чекали провокацій з боку КНДР з дня його інавгурації, і на даний момент Вашингтон розглядає цілий ряд варіантів дій у відповідь по відношенню до Пхеньяну. Крім того США мають намір чинити тиск на Китай, щоб той вплинув на Північну Корею.


Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Огляд по лінії бойових зіткнень - Злий Одесит

понеділок, 6 травень 2024, 20:05

До вашої уваги черговий огляд по лінії бойових зіткнень.

ЗС РФ формують ударний кулак для наступу на Харків: В ISW розповіли деталі операції

понеділок, 6 травень 2024, 9:14

Наступ на Харків чи Суми зможе відтягнути українських військових з інших критичніших ділянок фронту. Ворог посилив авіаційні, ракетні та удари дронами по українських північно-східних прикордонних регіонах, зауважили аналітики ISW. За словами українсько...