Американська зброя для України: По другому колу або нова надія

У Конгресі США знову розглянуть законопроект щодо надання летальної оборонної зброї Україні

За повідомленням Українського конгресового комітету Америки (УККА), співголова Комітету Палати представників із закордонних справ демократ Еліот Енґель та член Комітету республіканець Адам Кінзінґер повторно внесли на розгляд нижньої палати Конгресу США законопроект «Про підтримку стабільності і демократії в Україні» (STAND for Ukraine Act 2017).

Законопроект H.R. 830, зміст котрого аналогічний змісту минулорічного законодавства, передбачає надання допомоги Україні у запровадженні реформ і кодифікацію в закон санкцій проти Росії, введених за її незаконну анексію Кримського півострова. Про це повідомляє “Голос Америки”.

До конгресменів Енґеля та Кінзінґера приєдналися 23 первісних співспонсорів законопроекту STAND for Ukraine. Нагадаємо, 22 вересня 2016 року Палата представників Конгресу США ухвалила законопроект «Про підтримку стабільності і демократії в Україні», який, крім питання санкцій, регулює постачання летальної оборонної зброї Києву. Відповідно до встановленої процедури, законопроект мала також схвалити верхня палата парламенту – Сенат – і підписати президент США.

Проте законопроект «застопорився» в Сенаті в руках сенатора-республіканця Боба Коркера.

Сенатську версію законопроекту, співспонсорами якого виступили тільки демократи, висунули на розгляд верхньої палати 9 грудня, всього за кілька днів до завершення її роботи. Помічник Коркера поклав відповідальність за брак двопартійної підтримки в Сенаті після ухвалення законопроекту із підтримкою обох партій в Палаті представників, на відсудність консенсусу між адміністрацією та законодавцями як демократами, так і республіканцями.

Отож законодавство STAND for Ukraine тепер розглядатимуть у Палаті представників обрані на листопадових виборах конгресмени.

Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Повернувся з України "у відпустку": У Крокус Сіті Холі вбили полковника ГРУ

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:00

Полковник ГРУ Тимур Мясников, який нещодавно повернувся з війни Росії проти України, помер від поранень, отриманих внаслідок стрілянини у підмосковному концертному залі Крокус Сіті Хол. Про це повідомляє видання "Медиазона", передають Патріоти України....

Польща пробила дно! Ракеті РФ дозволили поцілити в Україну. Нова заява сусідів просто здивувала - Снєгирьов

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:15

Варшава заявила, що 24 березня сталося порушення повітряного простору Польщі однією з ракет, запущених Росією. За даними польських військових, об’єкт увійшов у польський простір поблизу Осердова (Люблінське воєводство) і пробув там 39 секунд. Це вже не...