"По реакції на безвіз дуже чітко видно - хто "за Україну, за її волю", а хто "з вертухаїв": Допис Оксани Забужко вразив мережу

​Вона згадала, якою була ситуація з виїздом з країни в минулі часи.

Оксана Забужко. Фото:  facebook.com/oksana.zabuzhko

Безвізовий режим з ЄС - це своєрідних вихід з рабства. Таку думку висловила українська письменниця Оксана Забужко на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

"Із підслуханого на ринку (на Івана Кудрі), тітка в м'ясній ятці: "А... Та нехай вже, беріть по шістдесят - сьогодні безвіз!.." Я спочатку, разом з усіма, засміялася, а потім якось знову на схлип пробило - нутряний, задавнений. Я ще пам'ятаю ті часи, коли всі ми були "невиїзними" - за винятком мізерного, в межах статпохибки, відсотка причетних до колоніальної адміністрації, та ще, єдиною помітною групою - євреїв: їх випускали "в один кінець", під приводом "возз'єднання сімей", і це вважалося великою перемогою єврейського руху (і ненависної тоді Кремлю "держави Ізраїль"!)

Популярним був цинічний жарт: "Єврей не розкіш, а засіб пересування" (змішані сім'ї також випускали)", - написала Забужко.

Письменниця також згадала, як до 1970-х років люди жили без паспортів і не могли "ні переночувати в готелі, ні взяти квиток на літак". "Мій народ виходить з рабства. От і все. І по реакції на цей факт дуже чітко видно - хто "за Україну, за її волю", а хто "з вертухаїв", - додала Забужко. Раніше відомий журналіст нагадав, яка насправді ціна безвіза для України.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Цікаво, коли цей іспанський сором вже закінчиться?": В справі Коломойського прокурори вигадали нову схему – експерт

середа, 1 травень 2024, 20:55

Експерт зауважив, що справа Коломойського ґрунтована на свідченнях 4-х осіб з технічного персоналу, серед яких касири й інкасатори, у той час як менеджери та аудитори протягом всього цього часу ніяких проблем не фіксували. Бюро економічної безпеки (БЕБ...

Спочатку виманив із грошима з дому: У РФ помилуваний Путіним "вагнерівець" жорстоко вбив і пограбував служителя мечеті

середа, 1 травень 2024, 20:44

У Російській Федерації "вагнерівець", який за попередні злочини був помилуваний Володимиром Путіним, убив і пограбував муедзина - служителя мечеті, інформують Патріоти України. Як повідомляє ASTRA, злочин у Саратовській області скоїв 36-річний Раїль Ха...