"По-старинке": Як на Волині ловили поліцейських-хабарників (фото)

Назва змінилась, а методи - ні. СБУ затримали інспекторів з нагляду за дорожнім рухом, які отримали хабар під час виконання службових обов'язків.

За інформацією спікера Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіціі України Олесі Орлової, оперативниками обласного управління внутрішньої безпеки стало відомо про факти «поборів» з водіїв за непритягнення до адмінвідповідальності трьома співробітниками дорожнього нагляду поліції, повідомляють Патріоти України.

За зібраними правоохоронцями матеріалами прокуратурою Волинської області було розпочато кримінальне провадження за статтею Кримінального кодексу України «Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою».

«Під час спільних оперативних відпрацювань оперативниками внутрішньої безпеки поліції і співробітниками СБУ було задокументовано один з таких епізодів. Поліцейські під час несення служби в Ківерецькому районі області зупинили автомобіль, водій якого знаходився за кермом в стані алкогольного сп'яніння. Інспектори запропонували порушнику обійтися без складання протоколу, а «оплатити» 9 тис. грн штрафу на місці і їхати далі. Після недовгих торгів вони зійшлися на 8 тисячах, які нетверезий чоловік передав поліцейським і вже збирався їхати, але в цей момент дорогу йому заблокували правоохоронці. Побачивши, що відбувається, інспектори поліції сіли в службовий автомобіль і зникли з місця події. Під час погоні нечисті на руку поліцейські, начебто за порушниками, не раз створювали аварійні ситуації. Також вони намагалися позбутися доказів - викидали через вікно отримані від інших водіїв гроші і талони на пальне. Але поблизу села Заповітне того ж району оперативникам таки вдалося заблокувати і затримати «втікачів», - розповіла Орлова.Під час особистого огляду інспекторів і їх службового автомобіля, а також після збору викинутих ними речових доказів, у зловмисників було вилучено: 140 доларів, 150 євро, 4,2 тис. Гривень (без урахування останнього хабара в розмірі 8 тис. гривень), а також талони на 690 літрів палива. Зараз оперативники встановлюють причетність затриманих до інших подібних злочинів.

Опублікував: Олена Сім
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Основна проблема, яка заважає досягнути перемоги у війні - безвідповідальність та некомпетентність Ставки Верховного головнокомандувача - Бутусов

п’ятниця, 3 травень 2024, 16:38

Ситуація на фронті гостро критична, і усім очевидно, що основна проблема, яка заважає досягнути перемоги у війні - безвідповідальність та некомпетентність Ставки Верховного головнокомандувача. Ми вміємо створювати інноваційні рішення на полі бою, ал...