Подолати новітнього Фюрера та його Рейх: Як 1940-го Черчілль і Рузвельт знайшли політичне рішення, котре може стати в нагоді осі Україна-Захід

Політолог прокоментував ситуацію, яка виникла з британськими літаками у США у травні 1940 року, коли німці затисли британські та французькі війська в Дюнкерку.

Рузвельт і Черчілль. Ілюстрація:newsinmir.com

"В сучасній історії правове регулювання під час війни грає дуже важливу роль. Це, зокрема, стосується країн, які претендують називати себе «демократичними» та «правовими». Тобто не можна вчиняти які-небудь дії, що пов’язані з війною (напряму чи опосередковано) без відповідного законодавчого базису." Про це пише Денис П'ятигорець у своєму Fаcebook, передають Патріоти України, продовжуючи:

Так, з точки зору логіки та блискавичності реакції, така практика не є логічною. Адже на паперове оформлення йде дорогоцінний час. Але саме існування розвинених країн побудовано на обов’язковому слідуванні законам в межах власної країни ̶т̶а̶ ̶г̶р̶о̶ш̶а̶х̶,̶ ̶з̶а̶р̶о̶б̶л̶е̶н̶и̶х̶ ̶н̶а̶ ̶р̶е̶с̶у̶р̶с̶а̶х̶ ̶к̶р̶а̶ї̶н̶ ̶т̶р̶е̶т̶ь̶о̶г̶о̶ ̶с̶в̶і̶т̶у̶. Тому вони швидше тимчасово втратять ініціативу, але потім все надолужать в рамках правового поля, не підриваючи при цьому основу свого існування, як нації.

Характерною ілюстрацією цієї формули є ситуація з Британськими літаками в США, яка виникла в травні 1940 року, коли німці затисли британські та французькі війська в Дюнкерку. Британія розуміла, що це гаплик. І що за розгромом британського угруповання у Франції буде неминуче вторгнення нацистів (специально для дедовоевальних! В Великую отечественную – немцы были «нацисты», а «фашистами» были итальянцы).

Так от щоб захиститись від нацистської Німеччини щойно призначений прем’єр Черчиль подзвонив своєму колезі Президенту США Рузвельту та попросив про допомогу. «Дайте мені в займи кілька десятків ненових есмінців, а також віддайте 40 винищувачів, які ми у вас купили до війни і які вже готові» - попросив сер Черчиль у Рузвельта.

«Не можу» - відповів Рузвельт: «В нас був прийнятий закон, який визначає нейтралітет США у війні в Європі, яку розв’язав Гітлер. Відповідно ми не можемо давати озброєння європейським країнам чи будь-яке обладнання для ведення війни, а також не можемо транспортувати навіть те обладнання, яке в нас купили ще до війни»… «Ви ж розумієте, що без цього Західній Європі прийде кінець?» - поцікавився Черчиль.

«Розумію, але в нас діє закон і я мушу йому підкорятися» - відповів Президент США та запропонував серу Уінстону інший варіант – «ми підженемо ваші літаки до кордону з Канадою, а ви пришліть з Канади табун коней, та конями перетягніть літаки в Канаду, а вже звідти переправите їх морем у Британію. Таким чином формально ми не порушимо закон, бо перетягування конем не вважається в нас «транспортуванням». І Черчиль погодився на таку дивну та дику конструкцію.

Цей випадок дуже емоційно показано в офігенному фільмі «Найтемніший час» або «Темні часи», який сьогодні йде в кінотеатрах. Рекомендую подивитися.

А тепер до українських реалій. Сьогодні Рада нарешті прийняла закон про реінтеграцію Донбасу. Впевнений, що це не остаточна його редакція, але цілком логічний крок правового регулювання всього, що відбувається на Сході. І тут цікаво, хто не голосував за закон? Перші дві фракції – цілком прогнозовані. ОППОблок – бо не вважає, що РФ агресор і закликає «услишать Дамбас». «Свобода» - як завжди радикальні – «назвіть війну війною і гайда лупашити свінособак».

Але найбільшою несподіванкою був страйк від ще двох політичних сил – «УКРОПу» та «Відродження», які не голосували за цей закон. Чому? Ми ще почуємо багато сльозних виправдань, підправлених псевдопатріотичним блювотинням на цю тему.

Але варто тільки подивитися – хто є власником цих політичних проектів, щоб все стало на свої місця. А власником є… барабанний дріб… Коломойський. Той самий, якого за останні два тижні звинуватили у виводі 5,5 ярдів баксів з Привату та арештували рахунки по Європі рішенням Лондонського суду. От так воно – обіжать чутливих любителів кави.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Затримання заступника Шойгу – це негативний сигнал для нас, - Вадим Денисенко

четвер, 25 квітень 2024, 0:30

"Затримання заступника Шойгу. Чому це негативний сигнал для нас", - пише політолог Вадим Денисенко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:. "1. Затримання такого рівня не могло бути проведене без погодження з ...

"Стоило мне лишь один раз вы*бать овцу… ": Іван Яковина дотепно пояснив, ким став Путін для Єльцина

четвер, 25 квітень 2024, 0:15

"Ельцин много всего хорошего хотел сделать, а в начале своего срока даже кое-что сделал. Но запомнится он тем, что буквально за руку привел Путина в свой кабинет и посадил его на трон", - пише російський опозиційний журналіст Іван Яковина на своїй стор...