Покровська батьківська субота: Що потрібно зробити в цей день

Покровська батьківська субота щорічно відзначається напередодні великого церковного свята - Покрови Пресвятої Богородиці.

Покровська субота належить до числа Вселенських панахид, яких в 2017 році всього три, передають Патріоти України.

Це так само дуже важливі урочистості, які шанують у всьому світі. І в честь такого торжества, ми вирішили розповісти вам, що обов'язково потрібно зробити в Покровську батьківську суботу.

Що потрібно зробити в Покровську батьківську суботу

Покровська батьківська субота - це свято, коли потрібно шанувати всіх покійних родичів і знайомих по східнослов'янським традиціям. Ще "батьківським" це свято називається тому, що, за християнськими віруваннями, померлі люди потрапляють в один світ зі своїми батьками. Крім цього, варто сказати, що Покровська субота має досить багато різних традицій.

Традиції

В першу чергу, в свято 7 жовтня потрібно сходити до церкви. У цей день там влаштовують божественні літургії, де всі християни моляться за упокій душ вже покійних.

У Покровську батьківську суботу люди зазвичай приносять з собою записки за упокій з іменами померлих близьких людей.

Крім цього, свято 7 жовтня примітний тим, що люди з собою до церкви приносять їжу і вино для здійснення літургії і поминання покійних. Потім, все це віддається тим, хто цього потребує.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Важко знайти людину, яка б зробила більше для ослаблення ЗСУ": Волонтер Донік відреагував на оголошення Росією у розшук Хомчака

вівторок, 7 травень 2024, 20:53

Відомий волонтер та військовий інструктор Роман Донік прокоментував у соцмережі "Фейсбук" оголошення колишнього Головнокомандувача ЗСУ, а зараз першого заступника секретаря РНБОУ Руслана Хомчака у розшук у Росії, передають Патріоти України. На думку До...

У серіалі українського телеканалу знявся актор-колаборант - ЗМІ

вівторок, 7 травень 2024, 19:51

У квітні 2024 року на українському телеканалі ICTV2 відбулася прем'єра серіалу "Подвійні ставки". У серіалі одну з ролей зіграв актор з Маріуполя Дамір Сухов, який виявився колаборантом, інформують Патріоти України. "Подвійні ставки" - це 8-серійна кри...