Поки чиновники розповідають, що "альтернативи вугіллю з "ЛДНР" немає", місто у Львівській області перестало опалювати будинки і комунальні будівлі газом

Десятиліттями господарники навіть не мислили в цьому напрямку

Невелике місто Жовква Львівської області першим в Україні перестало опалювати будинки і комунальні будівлі газом. Котельні в Жовкві перевели на спалювання трісок і тирси для отримання тепла. Поки чиновники розповідають, що "альтернативи вугіллю з ЛДНР немає", місцями люди цілком навчилися знаходити таку альтернативу.Для того, щоб зігрітися в опалювальний сезон, 13-тисячній Жовкві вистачає всього 2% деревних відходів, які за рік виробляє вся Львівська область, пише Денис Казанський, повідомляють Патріоти України.

Головну котельню міста модернізували. У ній встановили спеціальні котли для твердого палива, в яких тепер спалюють тирсу і щепу. У добу вона споживає до 25 кубів таких відходів. Крім того, в Жовкві була реконструйована тепломережа. Це допомогло суттєво економити на паливі. Відмовившись від газу, в рік Жовква тепер економить 2 млн гривень. Це близько 20% бюджету.

У реконструкцію комунального господарства за останні 3 роки місто вклало понад 1 млн євро. У бюджеті таких грошей не було, але міській владі вдалося залучити гранти міжнародних організацій, які охоче спонсорують всякі проекти з енергозбереження. За ці гроші місто утеплює дитячі сади, школи і поліклініки, реконструює котельні та тепломережі. Після реконструкції на опаленні однієї школи в рік стали економити 100 тисяч грн.

Може, ви знаєте "міцних господарників" з Донбасу, які зробили щось подібне? Виступати на мітингах, проклинати фашистів, змусити студентів мести вулиці або прибирати листя - все це у них виходить чудово. Розповідати про те, як Донбас усіх годує - теж. А як справа доходить до реальних справ - кругом тотальна жопа.

Десятиліттями господарники навіть не мислили в цьому напрямку. Які енергозберігаючі технології? Які гранти? Гранти взагалі вважалися на Донбасі чимось поганим, і про тих, хто їх отримував, говорили всякі гидоти. Я вже писав про наслідки роботи міцних господарників в Стаханові. Там мер Борисов в самий розпал "стабільності" застосував свої енергозберігаючі технології - закрив нахер всі котельні в місті. Без всяких грантів і твердопаливних котлів. Просто закрив - і все. Хто не встиг поставити індивідуальне опалення - той лох.

А ось мій улюблений сюжет про щасливих жителів ЛНР, які проголосили незалежну республіку, але так і не навчилися вигрібати з підвалів лайно. Звичайно ж, в цьому теж винні бандерівці. Ярош не дає полагодити каналізаційну трубу. Дитячий велосипедик в'язне в коричневій масі, поки тато воює з хунтою.

Потрібно стояти на смерть! А то ж не дай Бог гейропа захопить місто і доведеться жити так, щоб в підвалах НЕ плескався кал. Скрепи впадуть. Не можна цього допустити.

Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Ганна Маляр насправді видала те, що думає українська влада про армію, мобілізованих і загалом про українських громадян", - Марина Данилюк-Ярмолаєва

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:30

"Колишня заступниця міністра оборони насправді видала те, що думає українська влада про армію, мобілізованих і загалом про українських громадян, які, наче атланти, тримають все на своїх спинах", - пише журналістка Марина Данилюк-Ярмолаєва у своїй колон...

"В 90-е российская "элита" была мега жадная, ох*евшая и мерзкая по всем направлениям. А путин(-изм), - это результат ее усилий", - Іван Яковина

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:15

"Все российские либералы 60+ страшно возмущены фильмом ФБК об истоках путинизма. В принципе, логично: весь фильм их тыкают лицом в то, что это они (и их друзья) не просто проебали страну, а подарили ее Путину с его гопотой", - пише російський журналіст...