Поки скрепи оплакують невдачі: У США почали будувати новий супересмінець

У бойовий склад ВМС США бойовий корабель планують передати в 2024 році.

Ілюстрація. Фото: Газета.ru

У США почали будувати перший есмінець серії Flight III "Джек Лукас", який зовні буде виглядати, як корабель класу "Арлі Берк", проте буде володіти надзвичайними бойовими можливостями, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Газета.ru".

У бойовий склад ВМС США есмінець планують передати в 2024 році.

Суднобудівна корпорація Huntigton Ingalls Industries оголосила, що приступила до формування корпусу минулого тижня. Була здійснена різка перших 100 тонн сталі на верфі в місті Паскагула.

Зовнішність цього корабля ВМС США кардинально змінить радіолокаційна станція (РЛС) корпорації Raytheon AN / SPY-6, призначена для вирішення завдань протиповітряної і протиракетної оборони. "Модернізація корабельної РЛС представлялася нам вкрай необхідним заходом на тлі успіхів в кораблебудуванні Китаю і Росії. А ВМС США ставлять собі за мету бути на голову вище Москви і Пекіна в цій сфері", - заявив екс-командир есмінця класу "Арлі Берк" Брайан Макграт.

"РЛС есмінців" Арлі Берк "в варіанті SPY-1 служила нам добре і протягом довгого часу, але характер загроз змінився, і флоту потрібна нова радіолокаційна станція, - розповів Макграт, - і РЛС SPY-6 саме той радіолокатор, який нам потрібен .

Це дозволить виявляти об'єкти з меншою ефективною поверхнею розсіювання на значно більших відстанях, що збільшить час на прийняття необхідних рішень з бойового застосування керованої зброї ".

Заступник Центру аналізу стратегій і технологій Костянтин Макієнко зазначив, що головною відмінністю кораблів серії Flight III від попередніх варіантів есмінців класу "Арлі Берк" стане заміна радіолокаційного комплексу AN / SPY-1 багатофункціональної системи зброї AEGIS новим радіолокаційним комплексом AMDR-S (Air and Missile Defense Radar S-band) з активною фазованою антеною гратами (АФАР), що володіє підвищеними характеристиками при вирішенні завдань протиракетної оборони.

Комплекс дозволить кораблям реалізовувати, за американською термінологією, "інтегровану ППО і ПРО" (Integrated Air and Missile Defense - IAMD).

При цьому розміщення на кораблі радикально нового радіолокатора зажадало 45% переробки корпусу есмінця. Крім цього, перспективний радар зажадає зовсім іншої системи електроживлення, набагато більш потужною в порівнянні з попередньою версією.

Але, як стверджують американські розробники, РЛС AN / SPY-6 з активною фазованою гратами, створена з використанням нітриду галію, буде мати в 30 разів більшу чутливість, ніж попередня версія цього радіолокатора AN / SPY-1. Крім того, буде забезпечено круговий огляд.

А це різко підвищить бойові можливості есмінця серії Flight III в області протиповітряної і протиракетної оборони.

За деякими даними, буде досягнута можливість одночасного перехоплення 22 або більше повітряних об'єктів з використанням зенітних керованих ракет середньої дальності типу RIM-162 ESSM, оснащених напівактивними радіолокаційними головками самонаведення.

Істотно зростуть можливості "Джека Лукаса" в сфері радіоелектронної боротьби і пасивної радіолокації, що дозволить виявляти і супроводжувати повітряні об'єкти без виходу в ефір. Це велика перевага нового есмінця, так як підняття високої напруги на передавальних пристроях і вихід в ефір кожен раз видає місце розташування корабля.

На есмінці серії Flight III буде істотно збільшено кількість пристроїв вертикального пуску (УВП) типу Mk41.

Корабель буде оснащений двома модулями УВП Mk41 (48 осередків - в носовому і 80 - в кормовому), в яких розміщуються 88 ЗУР SM-3 і SM-6, 32 ЗУР ESSM (по 4 ракети в 8 осередках), 24 крилаті ракети Tomahawk TLAM , 8 ракет ПЛУР ASROC. Крім цього, есмінець отримає одну 155-мм артилерійську установку AGS, два зенітно-ракетних комплекси ближнього рубежу RAM, дві 25-мм АУ Mk 38 Mod 2, вісім 12,7-мм кулеметів, чотири 324-мм трехтрубного торпедних апаратів Mk 32 і два вертольоти SH-60B Seahawk.

Всього на "Джек Лукас" можна буде завантажити 128 ракет морського базування Tomahawk TLAM. Водотоннажність нового есмінця складе 9200 тонн, а екіпаж складатиметься з 341 моряка.

Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Знак долі: Що означає, коли ваш погляд привертають однакові цифри на годиннику

п’ятниця, 26 квітень 2024, 3:25

Феномен повторюваних цифр на годиннику породив різні тлумачення, забобони та вірування. Кожне число має своє значення і магічний сенс, а коли вони повторюються, то символізують щось важливе. . Якщо часто зустрічаються одиниці, це означає необхідність ...