Поліція розглядає 5 версій вбивства Шеремета

Павла Шеремета убили в центрі Києва 20 липня 2016 року

Національна поліція відпрацьовує п'ять версій щодо мотивів вбивства одного із керівників Української правди Павла Шеремета. Про це йдеться у відповіді правоохоронців на запит УП.

"За інформацією, наданою Головним слідчим управлінням Національної поліції України, повідомляємо, що ГСУ Національної поліції України здійснюється досудове розслідування в кримінальному провадженні № 12016100000001206 від 20.07.2016 за фактом умисного вбивства Шеремета П.Г." – заявили у поліції.

У Нацполіції повідомили, що на сьогодні в зазначеному кримінальному провадженні відпрацьовується такі версії щодо можливих мотивів скоєння вбивства:

- вчинення злочину через професійну діяльність на територіях РФ та Білорусі;

- помилка в об'єкті злочину, а саме - готувалося вбивство власника видання "Української правди" Олени Притули;

- професійна діяльність, через його критичні публікації у виданні "Українська правда" та виступи на радіо "Вєсті";

- дестабілізація ситуації в державі, направлена на формування помилкового негативного сприйняття суспільно-політичної ситуації в Україні;

- конфліктні ситуації в особистому житті Павла Шеремета щодо його сімейного, комерційного та фінансового становища.

За даними правоохоронців, до розслідування залучені співробітники Нацполіції та Служби безпеки України.

Поліцейські окремо зазначили, що не надавали депутату Верховної Ради Антону Геращенку матеріали цього кримінального провадження. Як відомо, 23 січня на прес-конференції у МВС нардеп Герашенко заявив, що знає подробиці слідства у справі Шеремета.

"Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває. На даному етапі розголошення інших відомостей негативно вплине на результати його проведення", - сказали в НПУ.

Завтра, 8 лютого відбудеться прес-конференція стосовно перебігу розслідування вбивства Шеремета. У ній візьме участь глава МВС Арсен Аваков та керівництво Національної поліції України.


Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Польща пробила дно! Ракеті РФ дозволили поцілити в Україну. Нова заява сусідів просто здивувала - Снєгирьов

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:15

Варшава заявила, що 24 березня сталося порушення повітряного простору Польщі однією з ракет, запущених Росією. За даними польських військових, об’єкт увійшов у польський простір поблизу Осердова (Люблінське воєводство) і пробув там 39 секунд. Це вже не...

Народні прикмети на 29 березня: Печіть граків з тіста. Що варто зробити для благополуччя в родині

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:05

Православна церква України 29 березня за новим стилем вшановує пам'ять мученика Марка Арефусійського, преподобного Іона Пустельника і святого Євстахія Віфінійського. За старим стилем у цей день згадують мученика Савіна. . 29 березня наші предки шанув...