Полонені на Донбасі, про яких нічого не відомо, можуть просто зникнути - звільнений від сепаратистів вчений (відео)

За словами Козловського, якщо полонений знаходиться в зоні уваги української та міжнародної громадськості, то його життя в більшій безпеці, а бойовики ставляться до таких людей набагато обережніше.

Фото: Радіо Свобода.Звільнений з полону бойовиків незаконних збройних формувань релігієзнавець, професор Ігор Козловський вважає, що полонені на Донбасі, про яких нічого не відомо, "можуть просто зникнути". Про це він сказав в інтерв'ю "Громадському", передають Патріоти України.

За словами Козловського, коли його ім'я назвали в Мінську і показували його фото з українським прапором, з одного боку, це "підвищило його ціну", і "він став предметом торгу".

"А з іншого боку, це певною мірою було фактором захисту. Якщо ти цінний, ти в зоні уваги української та міжнародної громадськості, отже, до тебе ставляться обережно, не застосовуватимуть силові методи, ти захищений цією увагою, тобто твоє життя в більшій безпеці. Адже люди, про яких нічого не відомо, перебувають там без будь-якої підтримки. Вони можуть просто зникнути", - сказав учений. Він додав, що дуже багато знає про деяких з них, хто до сих пір перебуває в полоні.

"Ми не знаємо, хто де знаходиться напевно, але за долею Асєєва ми стежимо, це один з моїх студентів, як і Фомічов (Володимир Фомічов - співробітник київської організації Центр UA, звільнений з полону бойовиків 27 грудня 2017 року - ред.). Нам вдалося сформувати в головах і серцях нашої молоді любов до України ", - підкреслив професор. Козловський уточнив, що Асєєв знаходиться на заводі "Ізоляція".

"Там у них щось на зразок в'язниці "концтабору" МГБ", де сидять не тільки політичні. Є ще підвали, де було телебачення, на Куйбишева 61. Тобто підвалів багато, не про всі ми знаємо", - підсумував він.

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Почніть з себе: Відомий економіст розкритикував плани влади знайти додаткові гроші на війну різким підвищенням податків в Україні

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:58

Економіст та публіцист Вадим Новіков поділився своїм рецептом перебудови економіки України на військові рейки, зазначають Патріоти України. "Уряд запропонував Верховній раді значно підвищити податки для фінансування витрат на війну. В ЗМІ і Інтернеті з...

Військові – не раби!

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:11

Ворожі пабліки носять-зловтішаються тезу Стефанчука про те, що до кінця війни не буде демобілізації. “Да паслєднєго укрАінца», оце усе. Але брехня в тому, що вони змішують поняття демобілізації (припинення процесу мобілізації), і звільнення військовосл...