Польща надала Україні бойові безпілотники

​На виставці оборонної промисловості MSPO- 2017, що проходить в місті Кельце (Польща) українська ДК “Спецтехноекспорт” уклала контракт на закупівлю для Збройних сил України партії безпілотних баражуючих боєприпасів Warmate.

Постачальник – польська приватна компанія WB Electronics SA, що їх виробляє (Знаходиться в Ожарув-Мазовецький, входить до складу WB Group). Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на milnavigator.com.ua.

Угода була підписана президентом WB Group Піотром Войцеховським та Владиславом Белбаш президентом SpetsTechnoExport. У рамках підписаної угоди Grupa WB надасть українській стороні нерозкриту кількість безпілотних ударних систем. Дрони такого типу вже були передані спеціальним силам однієї країни НАТО для оперативного використання.

На додаток до контракту на постачання комплектів Warmate Combat, WB Group підписала угоду про постачання та обслуговування ракет R-27R1. Цей документ є продовженням підписаного восени 2016 року контракту, підписаного восени 2016 року з поставки ракет R-27R1 для літаків польських військово-повітряних сил.

Таким чином закінчується довга історія з їх випробуваннями і прийняттям на озброєння цих ударних безпілотників. Вони вже неодноразово демонструвалися на різних офіційних заходах в Україні і заявлялося про плани їх виробництва для Збройних сил України на ВАТ “Чернігівський завод радіоприладів” (ВАТ “ЧеЗаРа”). Однак, мабуть, до реальної закупівлі хоч якоїсь партії Warmate дійшло тільки зараз.

Warmate є зразком популярних останнім часом ударних БПЛА “камікадзе” одноразової дії. Згідно з даними WB Electronics SA це мініатюрне БПЛА вагою 4 кг з електродвигуном і складни крилом, оснащується бойовою частиною вагою 0,7 кг – кумулятивною GK-1 (100-120 мм бронепробивності) або осколковою GO-1 (містить 300 грамів ТНТ). Дальність польоту апарату – до 10 км, час баражування – до 30 хвилин, швидкість – до 150 км / ч. Висота польоту може варіюватися від 30 до 3000 м. Наведення командне оператором з пульта управління. Запуск проводиться пневматично з контейнерної ПУ – як переносної однозарядної, так і возимих 21- і 40 зарядних.

Основний режим польоту Warmate є автономним, і його можна попередньо запрограмувати перед запуском. Після зльоту безпілотний літальний апарат (БПЛА) слідує за рядом проміжних пунктів відповідно до плану польоту. У будь-який момент під час польоту можуть бути активізовані три додаткових режими: координація, круїз або атака.

Warmate сумісний з трьома взаємозамінними боєголовками, обладнаними як денною, так і інфрачервоною камерою: тренувальна, 300-1000 г високо вибухова речовина, і протитанкова. Основний варіант 300 г здатний зруйнувати 120 мм посилену однорідну броню. Система дозволяє провести оцінку цілі до початку удару та автоматичного націлювання за допомогою технології відео-трекера.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Значно більше ескадрильї: Військовий експерт поділився інсайдами, коли і в якій кількості перші винищувачі F-16 передадуть Україні

субота, 27 квітень 2024, 9:40

Українські Повітряні сили невдовзі отримають багатоцільові літаки-винищувачі F-16 від західних країн-партнерів. Про це в ефірі Апостроф TV розповів авіаційний експерт Костянтин Криволап. . На його думку, одразу три країни-союзники зможуть передати укр...

"Нічні відьми" ХХІ століття: Україна переробляє легкомоторні літаки на безпілотні бомбардувальники та важкі дрони-камікадзе далекої дії (фотофакти)

субота, 27 квітень 2024, 8:15

Корисне навантаження таких БПЛА в рази більше ніж у Шахеда-Герані, а радіус польоту співставний з ірано-російськими дронами. Мова йде не про одноразові дрони-камікадзе, адже конструкція літака дозволяє здійснювати неодноразове скидання бомб. Про це ж с...