Помер відомий український футбольний тренер

У Харкові прощаються з місцевою зіркою радянського футболу.

Зуб Віталій Микитович. Фото: Вечерний Харьков

В Харкові пішов з життя заслужений футбольний тренер, майстер спорту УРСР, педагог і організатор Віталій Микитович Зуб. Про це стало відомо з повідомлення прес-служби футбольного клубу «Геліос», зазначають Патріоти України.

«Имя Виталия Зуба было, есть и будет ещедолго в памяти всех любителей харьковского футбола и спорта, ведь большую часть жизни он посвятил именно самой популярной в мире игре, став ее легендой. О високих профессиональных и человечексих качествах Виталия Никитича свидетельствуют его многочисленные почетные звания и правительственные награды, среди которых – орден «За заслуги» 3-й степени», – повідомляється прес-службою.

Кар’єру а харківському «Локомотиві» Зуб розпочав в 1947 р. як форвард. Осінню 1948 р. спортсмен разом з командою виграв фінал та вперше вивів клуб у клас «А» чемпіонату СРСР.

Потім три роки виступає за московське «Динамо», але повертається в рідний Харків та стає капітаном команди «Локомотива».

В 1958 р. очолює команду «Авангард» як тренер. Під його керівництвом «Авангард» завоював місце в класі «А», де дебютував у 1960 р. Наступного року команда Зуба зайняла шосте місце в чемпіонаті СРСР, що стало найвищим досягненням харків’ян в цих змаганнях радянського футболу.

Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Затримання заступника Шойгу – це негативний сигнал для нас, - Вадим Денисенко

четвер, 25 квітень 2024, 0:30

"Затримання заступника Шойгу. Чому це негативний сигнал для нас", - пише політолог Вадим Денисенко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:. "1. Затримання такого рівня не могло бути проведене без погодження з ...

"Стоило мне лишь один раз вы*бать овцу… ": Іван Яковина дотепно пояснив, ким став Путін для Єльцина

четвер, 25 квітень 2024, 0:15

"Ельцин много всего хорошего хотел сделать, а в начале своего срока даже кое-что сделал. Но запомнится он тем, что буквально за руку привел Путина в свой кабинет и посадил его на трон", - пише російський опозиційний журналіст Іван Яковина на своїй стор...