"Порошенко обрушився на мене і Найєма за правду про змову", - Лещенко

Депутат зазначає, що суспільне напруження «скаче вгору», а з ним - і «запит на сакральну жертву».​

Мустафа Найєм та Сергій Лещенко. Фото: news.pn.

Петро Порошенко та прем'єр-міністр Арсеній Яценюк в моделі США повинні були контролювати один одного, конкуруючи за успіх і обмежуючи державну корупцію, а на ділі вони вступили в змову з олігархами. Про це нардеп від Блоку Петра Порошенка Сергій Лещенко написав у своєму блозі на Українській правді, передають Патріоти України.

«Главным объектом критики из уст президента Порошенко на последнем заседании фракции стали мы с Мустафой Найемом – из-за того, что решились сказать о сговоре вслух. Вместо откровенного разговора произошло прилюдное вымещение зла», – пише депутат. Лещенко наголосив, що провальне голосування за відставку Кабміну, «зрежисоване ззовні парламенту», стало ще одним підтвердженням, що «ніякої системи стримувань і противаг в верхівці українського керівництва не існує».

«Президент Порошенко и премьер-министр Яценюк в модели США должны были контролировать друг друга, конкурируя за успех и ограничивая государственную коррупцию. На самом деле они просто распределили сферы влияния и денежные потоки, вступив в сговор, еще одним полноценным участником которого теперь стали олигархи. Вместо того, чтобы выпустить пар, авторы сценария еще сильнее закрутили пробку», – написав Лещенко.

Депутат зазначає, що суспільне напруження «скаче вгору», а з ним - і «запит на сакральну жертву». «То, что полгода назад можно было решить снятием Шокина, а месяц назад – Шокина и Яценюка, сейчас уже не решишь даже этими кадровыми решениями. Замена премьера сняла бы вопрос досрочных выборов. А теперь, когда ситуацию загоняют в угол, очистка выборами становится все менее желанной, но все более вероятной. С каждым витком кризиса, без восстановления доверия, цена за выход из него только возрастает», – резюмував Лещенко.

Він також повідомив, що згідно з інформацією його джерел, глава парламентської фракції Опозиційного блоку Юрій Бойко особисто контактував з Порошенком. «Калькулятор на Банковой, который сводил все голоса, дал Оппоблоку квоту всего на шесть голосов за снятие Яценюка. Тогда как регионалы готовы были проголосовать за снятие Яценюка минимум 20 голосами», – зазначає він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У Криму пролунали вибухи. Бази у Джанкої, навколо Сімферополя, Севастополь знов під ударом. Керченський міст перекритий

вівторок, 30 квітень 2024, 3:25

У ніч на вівторок, за повідомленнями місцевих мешканців, в окупованому Криму, а саме у Сімферополі, Гвардійському та Джанкої пролунали вибухи. Про це зокрема повідомляють російські пабліки у Telegram . Кримський міст, за інформацією окупаційної влад...

Вам будь-який військовий скаже, що волонтер, який привозить десятки FPV, – не менш цінний, ніж піхотинець на позиції, - Віктор Андрусів

понеділок, 29 квітень 2024, 23:33

"Про різницю між участю й індульгенцією. Одна з найбільших проблем нашого часу – це рівняти всіх під одну гребінку. Якщо військовий – то герой, якщо виїхав у Європу – то зрадник. Насправді серед військових купа різних покидьків, які можуть утекти, укра...