Порошенко попросив "брехати, брехати і брехати" в соцмережах про ситуацію в Дебальцевому, - Бірюков

Це необхідно було для того, щоб протягом двох діб вносити сум'яття у голови ворогів, пояснив радник президента.

Юрій Бірюков. Фото:society.lb.ua

Президент України Петро Порошенко рік тому попросив вносити "сум'яття ... і брехати-брехати-брехати" в соцмережах про реальну ситуацію в Дебальцевому. Про це радник президента, а нині глава Миколаївської територіальної організації партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність" Юрій Бірюков написав на своїй сторінці в Facebook, інформують Патріоти України.

"Рік пройшов, можна і розповісти. Мене викликали 17 лютого на Банкову днем, близько 16:00. І Петро Олексійович озвучив прохання, дещо незвичне, але обставини ...

Потрібно було дві доби вносити сум'яття в голови ворога - виводять чи не виводять, виводять вже або через дві доби, або кинуть і не виводять? Потрібно було вечір влаштувати в Фейсбуці сплеск "все-добре-ми-стоїмо" і утримати цю хвилю хоча б дві доби. Будь-якою "репутаційною" ціною, просто прямолінійно брехати, брехати, брехати.

Близько 20:00 в МО ми погодили всі етапи інформаційних сплесків, підібрали якісь фотографії, накидали тези. Опитав-попросив всіх знайомих блогерів, вони повинні були підтримати.

А потім... А потім усе розвалилося, через скидання в ФБ даних про те, що виведення вже починається", - написав Бірюков.

Рік тому сили АТО вийшли з Дебальцевого. За первинними даними, з оточення в той день вийшли близько 2,5 тис. бійців. А за кілька днів до виходу поранення в Дебальцевому і його околицях отримали близько 150 бійців, ще 22 - загинули. За час оборони вузла поранення отримали до 250 чоловік.

Тільки 18 лютого в лікарню Артемівська доставили 167 бійців. Про це тоді повідомляв Семен Семенченко. ВЦА тоді повідомляла про більш, ніж сто поранених, доставлених в лікарню. Силам АТО вдалося вивести з оточення 200 одиниць військової техніки, в тому числі 15 танків, близько 50 БМП. Деяке дороге обладнання все ж було втрачено.

Дані, які через рік після трагічних подій представляють в Міноборони, не надто відрізняються від початкових. За даними МО, під час бойових дій в районі Дебальцево з 15 січня по 18 лютого загинули 110 військовослужбовців, 270 були поранені, 7 взяті в полон і 18 пропали безвісти. Близько 30% техніки було знищено противником або виведено з ладу силами ЗСУ.

У квітні 2015 року було розпочато кримінальне провадження для розслідування злочинів, скоєних в ході планування і здійснення операції з виведення частин ЗСУ та Нацгвардії з Дебальцевого. Як відомо, Дебальцеве і досі контролюють бойовики.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сирський прокоментував чутки про ймовірний наступ окупантів на Харків

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:40

Україна не можна ігнорувати будь-яку інформацію про підготовку ворога до наступальних дій, у тому числі і ці оцінювання західними ЗМІ щодо нової загрози наступу на Харків. Про це заявив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти Украї...

У Британії розгорівся ядерний скандал через витік важливої інформації, - Financial Times

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:29

Британське Агентство з ядерного регулювання (ONR) подало до суду на оператора атомного комплексу Sellafield Ltd через виявлені порушення у сфері IT. Йдеться про небезпечний ядерний об'єкт, де зберігаються найбільші у світі запаси плутонію. Про це пише ...