Порошенко повинен відновити Сакварелідзе на роботі і почати діалог з суспільством про нового генпрокурора, - "Нью-Йорк Таймс"

На думку західних експертів, президент Порошенко, схоже, вибрав продовження корупції як ціну за певне місце для свого маневру.

Петро Порошенко. Фото: ЖЖ.

Під час візиту Президента України Петра Порошенка в США одна з провідних американських газет різко розкритикувала відсутність боротьби з корупцією в Україні. Про це пише газета "Нью-Йорк Таймс", передають Патріоти України.

У редакційній статті говориться: "Український парламент нарешті проголосував за те, щоб звільнити одіозного генпрокурора Віктора Шокіна, у вівторок. США і європейські країни, які надали допомогу Україні, давно виступали за його звільнення. Під час перебування на посаді, Шокін став символом України, в якій глибоко вкоренилася культура корупції, не було здійснено жодного судового переслідування ані соратників поваленого Януковича, ані нинішнього уряду, блокувалися всі зусилля реформістськи налаштованих депутатів ".

У статті наголошується, що "Порошенко, який і сам є продуктом старої системи, має зараз багато проросійськи налаштованих сепаратистів на сході країни і безперервні політичні потрясіння в Києві, де уряд Яценюка висить на волосині". "У цих умовах Порошенко, схоже, вибрав продовження корупції як ціну за певне місце для свого маневру. Але президент, прем'єр-міністр і парламент повинні зрозуміти, що МВФ і країни-донори, включаючи США, не можуть продовжувати вкладати гроші лопатою в корумповане болото, якщо уряд не почне формування демократичного правління, яке українці вимагали в своїх протестах", - йдеться в статті.

"Порошенко повинен негайно відновити Сакварелідзе і почати широку суспільну дискусію з виборів наступного генпрокурора, ясно даючи зрозуміти, що у нього буде мандат для серйозного реформування, і що уряд буде повністю його підтримувати", - резюмується в статті.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Заробив грошенят" на красиве життя в Камеруні: Темношкірий найманець армії РФ у відчаї відбивався палкою від українського дрона (відео)

неділя, 19 травень 2024, 1:45

Росія залучає найманців із африканських країн до війни в Україні. Так, оператори дронів вистежили такого темношкірого солдата армії Росії. . У соцмережах поширюється прижиттєвий відеозапис із найманцем, що подався на криваві заробітки до "втарой арміі...

После завершения вояжа путина в Китай у РОВ стоит чёткий приказ – наступать - Злий Одесит

неділя, 19 травень 2024, 0:55

Вторая половина мая – начало июня должны стать периодом значительной активизации РОВ на Краматорском, Покровском, Лиманском и Купянском направлениях. Так же, перед РОВ стоит задача до конца лета срезать Роботинский выступ и взять под контроль Старомайо...