Портніков спрогнозував, коли Україну можуть прийняти до НАТО

Поки українське суспільство на 90% не буде бажати вступу в альянс, ми не досягнемо особливого прогресу.

Віталій Портніков. Фото: topor.od.ua.

Україну можуть прийняти в НАТО не раніше, ніж через 3-5 років. Про це в інтерв'ю Радіо Польща заявив журналіст Віталій Портников, коментуючи заяву екс-президента Польщі Олександра Кваснєвського про перспективи членства України в Альянсі, передають Патріоти України.

"Я думаю, что на сегодняшний день Украина не может рассчитывать на то, что ее примут в альянс ранее, чем через 3-5 лет. Поэтому в словах президента Квасьневского я не вижу ничего, кроме риторического обобщения уже давно известных фактов", - зазначив він.

"Конечно украинцам хотелось бы, чтобы им говорили "да, мы ждем вас в НАТО", но на самом деле все прекрасно понимают, что в условиях не прекратившегося конфликта с Россией и невыполнения достаточного количества критериев для членства в альянсе, мне кажется, Украина все равно членом НАТО не станет", - додав Портніков.

Журналіст вважає важливим моментом, що в умовах російської агресії в Україні зростає кількість прихильників членства в НАТО. "По социологическим опросам, впервые за 25 лет украинской независимости количество сторонников евроатлантической интеграции наконец-то превысило число ее оппонентов. Это очень важный момент. Я считаю, что Украина должна стать полноправным членом НАТО, я надеюсь, что это поможет и укреплению обороноспособности альянса и в конечном счете переформатированию Российской Федерации в цивилизованное государство", - сказав він.

"Но для меня тоже совершенно очевидно, что никакая европейская интеграция Украины невозможна без полноценной евроатлантической интеграции. НАТО – единственная существующая в современном мире эффективная система безопасности, и без участие в такой системе безопасности нельзя приблизиться к цивилизованному миру. Пока украинское общество в 90% не будет желать вступления в альянс, мы не достигнем особого прогресса ни в экономических, ни в политических, ни в социальных реформах. Это тоже нужно понимать", - резюмував журналіст.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Ворог "підняв свою ганчірку у багатоквартирній забудові": Російські окупанти захопили Архангельське - DeepState

неділя, 5 травень 2024, 0:55

Російські окупанти захопили село Архангельське Донецької області. Ворог підняв свій триколор у багатоквартирній забудові. Про це повідомляє DeepState. . "Ворог окупував Архангельське, піднявши свою ганчірку у багатоквартирній забудові. Крім того, в об...

Немає ніяких мудрих воєначальників, котрі знають, як воювати, - волонтерка Берлінська

неділя, 5 травень 2024, 0:30

"Якщо підсумувати мої основні висновки за вісім років війни, до повномасштабного, їх усього три. Поділюся з тими, у кого цей марафон почався два роки тому", - пише волонтерка Марія Берлінська у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України, та про...