Посол України в Австрії розповів про досягнення Порошенка на балу у Відні

Якщо в Америці люблять налагоджувати контакти за грою в гольф, то в Австрії це роблять часто на балу або в оперному антракті.

Президент України Петро Порошенко під час участі у Віденському балу налагоджував контакти з європейськими політиками, адже саме дійство – це насправді не зовсім бал, а продовження політики та дипломатії. Про це написав посол України в Австрії Олександр Щерба у своїй статті для "Європейської правди", передають Патріоти України.

"Бал – це загалом і не бал, а якесь продовження політики і дипломатії. Скажімо, якщо в Америці люблять налагоджувати контакти за грою в гольф, то в Австрії це роблять часто на балу або в оперному антракті. Такий шарм цієї дивовижної країни", – пояснив посол.

Щерба зазначив, що бути на балу особистим гостем федерального президента Австрії є великою честю не лише для особи, але й для всієї країни. "У 2012 році таким почесним гостем був генсек ООН. У 2016 році – фінський президент і шведський міністр закордонних справ. Цього року гостями, крім нашого президента, був ірландський прем'єр-міністр і міністр закордонних справ головуючої в ЄС Болгарії (до речі, у другому півріччі головуватиме Австрія)", – розповів він.

За словами дипломата, за результатами зустрічей Порошенка на балу було домовлено про візит у березні австрійського президента в Україну у супроводі бізнес-делегації. Президент Австрії проведе економічний форум в Києві.

Також вдалось остаточно домовитися про підписання у березні великої Угоди про культурне та освітнє співробітництво. В ній згадуватиметься і майбутній "Український інститут" у Відні. "Зустріч з новим президентом австрійського парламенту Вольфгангом Соботкою стала відкриттям. На відміну від попередньої глави парламенту, Соботка не приховує свого інтересу до міжнародних відносин загалом та української дилеми зокрема. Він охоче прийняв запрошення відвідати Україну", – повідомив посол.

Щерба також розповів, що після церемонії відкриття президент України поговорив з директором Віденської опери Домініком Майєром, українськими артистами, що співають і танцюють у Відні, австрійськими та німецькими політиками, представниками бізнесу.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Повернувся з України "у відпустку": У Крокус Сіті Холі вбили полковника ГРУ

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:00

Полковник ГРУ Тимур Мясников, який нещодавно повернувся з війни Росії проти України, помер від поранень, отриманих внаслідок стрілянини у підмосковному концертному залі Крокус Сіті Хол. Про це повідомляє видання "Медиазона", передають Патріоти України....

Польща пробила дно! Ракеті РФ дозволили поцілити в Україну. Нова заява сусідів просто здивувала - Снєгирьов

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:15

Варшава заявила, що 24 березня сталося порушення повітряного простору Польщі однією з ракет, запущених Росією. За даними польських військових, об’єкт увійшов у польський простір поблизу Осердова (Люблінське воєводство) і пробув там 39 секунд. Це вже не...