Пост для тих, хто в депресії та розпачі

Звернуся тепер до кожного окремо, хто втратив надію та віру - у себе, у рідних та у державу.

Ми увійшли в 2017 рік, не відпустивши рік минулий. Пам'ятаєте, як з дитинства старий рік проводжали? А ось 2016-й не вдалося повністю виставити за двері. Трагедії, біль, смерті, страх, фінансові проблеми та незнання майбутнього лишилися і йти з нашого життя не збираються.

Ми переймаємося і за рідних, і за незнайомих. За усю нашу Україну. Ми об'єдналися у цьому. Стали ближчими та ріднішими. Але нікуди з серця не подівся розпач. Що буде далі? Хто допоможе? Добре тим, хто вірить у поміч Бога, людей, та хоч влади чи керівників... Але хіба всі такі? І як бути тим, хто сподівається лише на самого себе, а тепер не має сил себе врятувати?..

Нашу Батьківщину сколихнули дуже сильно - наче "лягнули" люльку, щоб немовля випав із неї. Але дитина не випала. Та тримається. І це дійсно привід пишатися витримкою: не впасти, коли тебе б'ють, і навпаки - навчитись бити у відповідь та захищатися. Не кожен здатен на таке.

І як мені здається, допомогли нам не містичні сили та не молитви пращурів (хоча і їх не відкидаю, звісно). Просто нарешті ми зрозуміли, наскільки великою була сила всередині нас.

Тож звернуся тепер до кожного окремо, хто втратив надію та віру - у себе, у рідних та у державу. Сила, що є у нашому серці - нікуди не дінеться, навіть якщо стріляти по ній з кулеметів - хоч російських, хоч яких інших. І ця сила - це не просто вміння "вижити", а - "вижити, щоб ЖИТИ". Жити з коханою людиною, чи зовсім одному, чи з купою ворогів навколо - але ЖИТИ. Чому я пишу такі банальні речі? Бо не кожен розуміє, що талант життя - вільного, свого, вирваного з рук зла та болю, життя - це найбільший талант.

І поки ми живі, поки дихаємо повітрям, поки бачимо за вікном рідний край - ми подолаємо будь-що. Трагедії спіткали тисячі, мільйони людей, але подивіться: більшість з них - не здається. Саме на таких людях тримається світ. Якщо ти - один - витримав все, то саме на тобі - одному - може триматися тепер все. Цінуйте себе, співвітчизники, нащадки сильних духом людей, врятуйте себе самі - бо ви здатні на це, і це - ваш талант.

Опублікував: Церковний Цинік
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Немає механізмів повернути українців із-за кордону, кожна країна буде захищати свої інтереси - Загородній

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:53

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що Варшава може допомогти повернути чоловіків призовного віку в Україну, про це ж обіцяли подумати і в Литві. Проте в Німеччині заявили, що чоловіки можуть залишаться в країні навіть з недійсним па...

ЗСУ вдалося вибити противника з двох позицій на Бахмутському напрямку, - комбат 92-ї омбр

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:15

Командир батальйону ударних безпілотних авіаційних комплексів "Ахіллес" 92-ї окремої механізованої бригади Юрій Федоренко заявив, що у Часовому Яру противника немає, місто повністю контролюється Силами оборони України, передають Патріоти України. "Бойо...