Повага і шана!

У Житомирі ветеран АТО з братом волонтером відкрили реабілітаційний центр для поранених вояків

Нині на ноги вже ставлять військовослужбовця Артура Мельника. На фронті продовжують боронити Україну четверо його рідних братів

У Житомирі відкрили реабілітаційний центр для поранених вояків. Коштом благодійників відремонтували приміщення, купили необхідний інвентар, найняли фахових масажистів і реабілітологів. Клініка вже зустріла перших пацієнтів, каже кореспондент Оксана Трокоз.

Команда реабілітологів працює над тим, щоб поставити на ноги військовослужбовця Артура Мельника. У серпні 2015-го боєць 128-ї гірсько-піхотної бригади був тяжко поранений на Луганщині – ворожа міна розірвалася у нього під ногами. Відтоді чоловік не ходить.

Реабілітолог Михайло Блідун каже: "Працюємо з фронтовиком з високим рівнем шийного ураження. Травма шийного хребця вибухова. Ніжки не працюють. Вони дуже спастичні. Якщо ми не будемо навіть пасивно його розробляти, то його стан, звісно, буде погіршуватися. І це ні до чого хорошого не призведе".

"Важка робота, але потрібна. Якщо не ми, то хто буде з ними займатися? Хлопці за нас там воюють, а ми чим можемо, тим будемо допомагати", – зауважує масажист Кирило Залізнюк.

Артур Мельник – з багатодітної родини. Нині на фронті продовжують боронити Україну четверо його братів. Сам він неохоче розповідає про пережите на Сході. Каже, єдина його мрія – знову ходити.

Усі процедури для ветеранів – безплатні. Створив реабілітаційний центр благодійний фонд братів Кузьміних, який за неповні два роки допоміг уже десяткам бійців. На закордонні операції та реабілітацію поранених колишній кіборг Олег Кузьміних та його брат Сергій зібрали загалом понад 12 млн грн. Створити реабілітаційний центр у Житомирі вирішили півроку тому.

Голова фонду Сергій Кузьміних говорить: "Декілька мільйонів гривень мабуть вже пішло, але воно дає свій результат. Допомагали нам звичайні люди. Ні копійки чиновників тут нема".

Сергій Кузьміних порахував, утримання реабілітаційного центру щомісяця коштуватиме 50 тис. грн. Сподівається на допомогу небайдужих і вже будує плани на майбутнє – відкрити у центрі стаціонар.

Опублікував: Михайло Векленко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Росії не потрібно готуватися після війни в Україні", - естонський командувач

четвер, 18 квітень 2024, 23:00

Росії не потрібно готуватися протягом трьох років після війни в Україні, і у разі нападу Естонія зможе відбити ворога. Про це сказав глава Сил оборони Естонії генерал Мартін Херем, передають Патріоти України з посиланням на видання ERR.ee. . "На даний ...

"Вчора він з "учебки", сьогодні 200-й...": Окупант розповів, чому не варто їхати до України, щоб заробити (відео)

четвер, 18 квітень 2024, 22:52

"Свідомий" росіянин вирішив розповісти своїм співгромадянам, що не варто їхати на фронт, аби заробити грошей. Мовляв, усе може закінчитися у перший же день. Відеозвернення росіянина опублікував журналіст Денис Казанський у своєму Телеграм-каналі, перед...