Повітряний хмарочос: Перший найвищий в світі будинок, підвішений на астероїді

«Найвищий у світі» хмарочос планується на астероїді, що рухається орбітою Землі.

Архітектурна фірма Clouds Architecture Office заявила про свої плани підвісити «найвищий у світі» хмарочос на астероїді, що рухається орбітою Землі.

Analemma Tower буде підвішена за допомогою армованих кабелів з комети, що розташована на відстані 50 000 км від поверхні Планети. Будівля набуватиме вісім різних обрисів над різними містами, у тому числі Нью-Йорку і Гавані.

Дивовижний дизайн створила компанія Clouds Architecture Office, що запропонувала звести будинок на Марсі і місто у хмарах.

Будівля, що звисає з неба, «суперечитиме встановленій типографії хмарочосів». «Але за всю свою історію, людство змогло у значній мірі вплинути на довкілля», – кажуть у фірмі.

Пропозиція передбачає побудову хмарочоса у Дубаї – це на порядок дешевше від вартості будівництва у США.

Analemma Tower поділятиметься на секції, а найближча її точка до Землі була присвячена розвагам, магазинам та ресторанам. Над ними розташовуватимуть офісні приміщення, у той час як середні відсіки використовуватимуть для садів і житлових приміщень.

Також планується створити місце для молитви, а на найвищій точці будівлі – «цвинтар».

Розробники планують використати космічні сонячні батареї, а вода збиратиметься з хмар і дощових вод.

Хмарочос буде настільки великим, що час дня у верхній його частині буде на 45 хвилин довшим, ніж у нижній частині – через викривлення Земної поверхні.

Але архітектори, досліджуючи атмосферні умови для проекту, виявили, що люди у верхній частині будівлі не зможуть витримувати умови ззовні.

«Незважаючи на користь від 45 додаткових хвилин денного світла на висоті 32000 метрів, температура у -40°С перешкоджатиме людям виходити на вулицю без захисного костюма», – йдеться в повідомленні.

Компанія вважає, що захоплення і перескерування астероїдів скоро стане реалістичною концепцією, посилаючись на місію Європейського космічного агентства Розетта, яка показала, що можна буде висадитися на комету, що обертається.

НАСА також планує місію, щоб захопити астероїд і перемістити його у стійку орбіту навколо Місяця.

Джерело: The Independent


Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно

Тільки шолом потягне на 25 тисяч грн: У воїна ЗСУ запитали, скільки коштує його "вбрання"

четвер, 25 квітень 2024, 13:55

Блогер Ніколас Карма, який цікавиться у звичайних людей і знаменитостей, скільки коштує їхній "лук", поставив те саме запитання воїну ЗСУ, який служить у 6 батальйоні 12 бригади "Азов", передають Патріоти України. Під час прогулянки Львовом захисник бу...