"Повний літак усякого неопізнаного г...вна літає з ядерною кнопкою президента РФ", - російський журналіст про "кокаїнову справу"

Російські урядові літаки перетворилися на комівояжерські кибитки, де можна побачити усе, що завгодно.

Пархоменко С. Фото: Facebook

Російський журналіст Сергій Пархоменко, в ефірі радіостанції "Ехо Москви", розповів про специфіку перевезення вантажів на урядових бортах, повідомляють Патріоти України.

"Ви знаєте, у мене є особистий досвід. Ви не лякайтеся, я не возив кокаїну, але я все-таки багато років був чинним репортером і, зокрема, я досить багато їздив зі всякими офіційними делегаціями, супроводжуючи там і президента Російської Федерації, і парламентські делегації та делегації Ради Федерації, і різних членів уряду", – розповів він.

Журналіст зазначив, що історія про перевезення кокаїну через посольство в Аргентині схожа на практику середини і кінця 90-х років. "Ми одного разу... летіли через Америку з Нью-Йорка до Сіетла на літаку з ядерною кнопкою... Окрім валізки, яка є у президента, є ще цілий літак із обладнанням, який літає за президентом і забезпечує цей зв'язок... Це великий транспортний літак. Його завантажено всякою спеціальною технікою, стоять якісь контейнери з якоюсь електронікою там, пригвинченою до підлоги. Водночас є обслуговуючий персонал, досить велика команда спецзв'язківців і так далі, які там сплять поперемінно у спальних мішках", – розповів він.

Пархоменко наголосив, що літака із "ядерною кнопкою" не контролюють в аеропортах. "Чого тільки в цьому літаку не було! Я це добре пам'ятаю. По-перше, там стояв величезний такий американський дводверний холодильник, у який людина може увійти. В упаковці. Хтось послав додому. По-друге, стояв стос зимової гуми, приблизно вісім великих шин від якогось джипа... По-третє, стоїть у мастилі, в упаковці великий турбодвигун від Мерседеса – теж хтось чогось відправляв", – згадав він.

Журналіст зазначив, що в літаку лежали ще якісь неопізнані коробки, ящики, сумки, валізи та мішки. "Повний літак усякого неопізнаного гівна летів разом із цією ядерною кнопкою. Чому? Тому що є посольство у Вашингтоні, консульство в Нью-Йорку, представництво при ООН у Нью-Йорку. Того часу, по-моєму, було і консульство в Сіетлі. І всі вони хочуть щось возити. У всіх них є якийсь вантаж", – пояснив Пархоменко.

Він додав, що сам возив для одного з родичів візок для близнюків у літаку з делегацією Ради Федерації Російської Федерації. "Я в Німеччині купив візок для близнюків, завантажив її в трюм цього літака і чудово мені її довезли, ніхто на неї не подивився і нікому вона не потрібна. Але разом із моїм візком для близнюків летіла, наприклад... Оскільки я стояв потім, чекав свого візка просто біля цього літака на літному полі у Внуково-2, коли вивантажували, вивантажили, наприклад, 50 ящиків із одноразовими шприцами. Хтось зробив якийсь невеликий бізнес... Потім я літав до Португалії Так само із делегацією Ради Федерації. Везли портвейн, як ви здогадуєтеся, багато-багато ящиків... Це були не дарунки, це хтось вантаж віз. Це хтось із посольських поклав, а тут хтось зустрічав", – продовжив Пархоменко.

Журналіст наголосив, що всі, хто літав спецбортами, бачили це на власні очі.

"Є колосальна індустрія перевезення всього і вся ось цими самими посольськими і делегатськими офіційними літаками... Тому мене абсолютно не дивує історія про 400 кілограмів кокаїну", – підсумував він.

Нагадаємо, що 22 лютого аргентинські ЗМІ повідомили, що правоохоронці Аргентини і РФ провели спільну операцію та не дали налагодити наркотрафік через російське посольство в Буенос-Айресі. Розслідування почалося в грудні 2016 року, коли посол Росії в Аргентині Віктор Коронеллі виявив 12 валіз із наркотиками в будівлі посольської школи.

Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Дискусія була дещо гарячою": Міністерку закордонних справ Німеччини помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:44

У четвер, 25 квітня, главу МЗС Німеччини Анналену Бербок помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом, вони просиділи у ресторані готелю Telegraphenamt у Берліні майже три години. Про це повідомляє Bild, передають Патріоти Ук...

У Києві під час занять у школі обвалилась стеля (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:30

У спеціалізованій школі №155 у Києві під час занять обвалилася підвісна стеля. Ніхто не постраждав. Про це повідомляє Telegram-канал "Реальний Київ", передають Патріоти України. Учні, сидячи на уроках, почули гучний гуркіт з коридору. На щастя, на той ...