Позитивна тенденція: "Нафтогаз" отримав $500 мільйонів кредиту під гарантію Світового банку

Ці кошти допоможуть "Нафтогазу" забезпечити стабільні поставки газу українським споживачам протягом цієї зими.

Державний енергохолдинг "Нафтогаз України" підписав кредитну угоду з Citi і Deutsche банками на виділення держпідприємству кредитної лінії в розмірі 500 млн дол. під гарантію Світового банку на закупівлю і закачування природного газу в осінньо-зимовий період. Про це повідомила прес-служба енергохолдингу.

«НАК «Нафтогаз України» підписав кредитну угоду з Citi і Deutsche банками на отримання деномінованої в євро відновлюваної кредитної лінії для закупівлі газу у сумі еквівалентній 500 млн дол. Дана кредитна лінія забезпечується гарантією Світового банку, що в свою чергу забезпечується державною гарантією у рамках доформування енергетичного фонду», - йдеться в повідомленні.

За даними прес-служби, дана кредитна лінія буде надана «Нафтогазу» на чотири роки. Так, перші два роки будуть виділені на закупівлю газу, після чого протягом останніх двох років буде здійснюватися погашення кредиту. Згідно з повідомленням, кредитна лінія дозволить енергохолдингу змінити форму оплати за куплений газ на оплату після поставки з передоплати.

Підтвердженням такого виду оплати для постачальників будуть служити акредитиви, які будуть випускатися Citi і Deutsche банками і при здійсненні оплати перетворюватися в кредити. «Нафтогаз» буде погашати ці кредити протягом дванадцяти місяців з моменту їх отримання. Світовий банк гарантує повернення цих кредитів міжнародним комерційним банкам.

Прес-служба додала, що «Нафтогаз» зможе скористатися цією кредитною лінією для закупівлі газу як на західному, так і на східному напрямку. Відзначається, що ця кредитна лінія допоможе енергохолдингу продовжити позитивну історію відносин з міжнародними комерційними банками.«Ця програма - результат дванадцятимісячної кропіткої роботи. Ці кошти допоможуть «Нафтогазу» забезпечити стабільні поставки газу українським споживачам протягом цієї зими», - цитує прес-служба голови правління енергохолдингу Андрія Коболєва.

Опублікував: Церковний Цинік
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Бандерівський більярд: Удар по Джанкою показав, що ЗСУ перейшли до витонченої стратегії ракетних ударів

субота, 20 квітень 2024, 2:35

Проект "Схеми" видання "Радіо Свобода" оприлюднив супутникові знімки аеродрому в тимчасово окупованому Джанкої, перші після "бавовни" в ніч на 17 квітня 2024 року. Як випливає із цих знімків, станом на 19 квітня 2024 року російські окупанти прибрали з ...

Падіння "Техаса": Російські окупанти викрали та зґвалтували свого ж пропагандиста. Після того як розгорівся скандал - ліквідували

субота, 20 квітень 2024, 1:45

Російські окупанти викрали і зґвалтували прокремлівського пропагандиста зі США Рассела Бентлі на прізвисько Техас. Про це у своєму Telegram-каналі переповів український журналіст Юрій Бутусов, посилаючись на звернення дружини американця Людмили. За її ...