Практично щодня: Банкір розповів, до кого в Україну прилітають літаки з доларами

В аеропорту "Бориспіль" віднедавна кожного дня приземляється по одному літаку з готівковими доларами.

Фото: ukr.media.В останні дні в Україні спостерігається величезний попит на іноземну валюту. Щодня в аеропорту "Бориспіль" приземляється по одному літаку з готівковими доларами. Про це повідомляє керуючий директор "Кредит Оптима банк" Ігор Львов, передають Патріоти України з посиланням на UBR.

Він зазначив, що ще до Нового року українцям вистачало 2-3 літаків із готівкою на тиждень. При цьому завезена готівка надходила не в пункти обміну валют, під чистий продаж населенню, а для виплати депозитів і грошових переказів.

До Нового року готівки для валютообміну вистачало на внутрішньому ринку з головою: великого попиту не було, а здавали долар перед святами активно. Але зараз ситуація змінилася, – сказав Львов.

Зазначається, що на сьогодні українці практично не продають валюту, навіть якщо в цьому є необхідність. Люди чекають ще більшого зростання курсу валют. Водночас охочих купити 100-200 доларів США різко додалося. Відтак, банки змушені закуповувати долари та євро за кордоном і літаками привозити їх в Україну. Попит настільки великий, що поставки здійснюють щодня.

"Завозять в основному "Приватбанк" і "Ощадбанк" – у них найбільші мережі відділень. А вже від них долари і євро розходяться по інших фінустанов. Везуть з Франкфурта – з ким би у банку не були налагоджені корвідносини, сховища банків Англії, Швейцарії та Німеччини розміщені в цьому місті", – пояснив фінансист. Проте Львов не зміг відповісти, скільки саме готівкової валюти перевозить кожен літак.

"Це комерційна таємниця і такою інформацією володіє тільки дуже вузьке коло осіб. Але абсолютно точно європейські банки не везтимуть менше 1 мільйона доларів", – резюмував він.

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

На цьому тижні ми могли спостерігати одну з найкрасивіших пожеж у ворога, - Тарас Загородній

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:30

"Фраза-мем «Мені подобається, як воно горить», за останній рік для українців набула нового змісту. Дивишся ранком відео з Росії – і справді подобається, і дійсно красиво горить!" - пише політолог та економіст Тарас Загородній на своїй сторінці у соцмер...

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо", - Ян Валетов

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:15

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо. Хотели этого нам? Делали? Откушайте, недорогие соседи! Не обессудьте! Пять-шесть российских европейских областей - это несколько миллионов человек, к которым в...