Правоохоронці з 30 країн, включаючи Україну, ліквідували кібермережу Avalanche, створену українцем (ФОТО)

Фінансові втрати від діяльності мережі Avalanche складають понад 100 млн євро

За словами тимчасово виконуючого обов’язки глави Нацполіції Вадима Трояна, до проведення операції були залучені 180 оперативників, а заплановані заходи пройшли одночасно у всіх 30 країнах. Організатора мережі — громадянина України — було затримано в Полтаві, повідомляє прес-служба Нацполіції.

Операція координувалася з офісу Європолу в Гаазі. Під час документування діяльності зловмисників поліцейські затримали 27 осіб, 10 з них — українці. Проведено обшуки в майже 40 приміщеннях, вилучено кілька десятків серверів.

У Нацполіції зазначають, що мережа функціонувала 7 років. Загалом правоохоронці припинили діяльність понад 220 серверів, уражених вірусом, а також заблокували 800 тис. доменів.

Злочинні угрупування використовували інфраструктуру Avalanche з 2009 року для розповсюдження шкідливих програм, фішингу та спаму, а також для відмивання грошей рекрутингових компаній.

Організатора кібермережі затримано в порядку ст. 208 КПК України. Йому інкримінують вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 190 (шахрайство), ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) і ч. 2 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів), автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв’язку) Кримінального кодексу України.


Опублікував: Карпатський Слон
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Уже наступного тижня відбуватиметься кульмінація проєкту "Кремлівська весна", - Євген Магда

субота, 4 травень 2024, 23:05

Уже наступного тижня в Росії відбуватиметься кульмінація проєкту "Кремлівська весна", який російська влада реалізовує у кількох напрямках. Її головним проявом стане спалах “побєдобєсія” на 9 травня на тлі інавгурації Путіна на посаду президента РФ. Так...

Французький генерал прокоментував ідею Макрона про участь у війні в Україні

субота, 4 травень 2024, 22:44

Гучні заяви президента Франції Еммануеля Макрона про відправлення військ в Україну не мають під собою реальної основи. Французькі збройні сили наразі не готові до інтенсивних бойових дій, які відбуваються на фронті в Україні. Про це заявив французький ...