"Представник РПЦ образив архієпископа Йова. Так поводили себе дипломати РФ в період окупації Криму і частини Донбасу", - Портников

Те, що говорить прес-секретар Волков, те, що дозволяють собі ієрархи РПЦ стосовно Вселенського престолу – це образа матері-церкви. І пряме, демонстративне порушення заповіді про повагу до батьків.

Олександр Волков образив представника Вселенського патріарха. Фото: Sputnik.

"Прес-секретар патріарха РПЦ Кирила Олександр Волков образив архієпископа Телміського Йова після того, як високопоставлений представник Константинопольського патріархату нагадав про канонічні правила православ’я і про можливості Вселенського патріарха. Образа, та ще й з вуст високопоставленого російського церковного чиновника – яскрава ілюстрація відсутності доказів", - пише оглядач Віталій Портников у своїй статті, передають Патріоти України, та продовжує:

"Приблизно так поводили себе російські дипломати в період окупації Криму і частини Донбасу. Коли на засіданнях Ради безпеки ООН і на інших міжнародних зустрічах їм говорили правду – про присутність російських військ, неправомірність ухвалених рішень, порушення міжнародного права, російські дипломати просто ображали співрозмовників. Саме тому голова російського зовнішньополітичного відомства Сергій Лавров, який ще недавно сприймався в дипломатичному середовищі як професіонал, тепер згадується часто у зв’язку з лайками і нецензурними образами на адресу колег або журналістів.

Образа матері-церкви

В Олександра Волкова, прес-секретаря патріарха Кирила, тепер та ж сама доля. Не дуже складно натякнути на «душевне захворювання» єпископа. Набагато важче підібрати правильні слова, щоб спростувати прописні істини, про які нагадав російським священикам архієпископ Йов. Немає нічого образливого у простій констатації факту, що після відновлення канонічної території Константинополя у Київській митрополії тут немає – і не може бути – ніякого Московського патріархату і ніякої церкви під омофором російського патріарха. Немає нічого образливого в простій констатації факту, що автокефалія Московської церкви була дарована Константинополем – і то під силовим тиском царя Бориса Годунова на Вселенського патріарха Єремії II, бранця московського трону. Немає нічого образливого у нагадуванні факту про зобов’язання нової автокефальної церкви перед матір’ю-церквою. Тому що те, що говорить митрополит Йов – це звичайна правда, нагадування про канони православного світу.

А те, що говорить прес-секретар Волков, те, що дозволяють собі ієрархи РПЦ стосовно Вселенського престолу – це образа матері-церкви. І пряме, демонстративне порушення заповіді про повагу до батьків. Та й без всяких заповідей: не можна ображати власну матір. Це – остання справа".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У рейтингу найвпливовіших людей 2024 року журналу Time опинився голова офісу президента Андрій Єрмак - Бутусов

п’ятниця, 19 квітень 2024, 2:35

Сам президент Володимир Зеленський у рейтинг Time не потрапив, і ми розуміємо чому - Зеленський давно вже не є самостійним керівником, замість нього більшість політичних та кадрових рішень в Україні давно вже ухвалює Єрмак. . За «політичну діяльність...

"Ганна Маляр насправді видала те, що думає українська влада про армію, мобілізованих і загалом про українських громадян", - Марина Данилюк-Ярмолаєва

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:30

"Колишня заступниця міністра оборони насправді видала те, що думає українська влада про армію, мобілізованих і загалом про українських громадян, які, наче атланти, тримають все на своїх спинах", - пише журналістка Марина Данилюк-Ярмолаєва у своїй колон...