Президент гарантує дітям з окупованих територій безкоштовне навчання та проживання

Підтримка буде здійснюватися в рамках державної цільової програми та передбачає повну або часткову оплату навчання, безкоштовне надання підручників, стипендіальне забезпечення.

Діти з окупованих територій отримуватимуть безкоштовну освіту. Фото dengi.ua

Діти і підлітки, які проживають в зоні бойових дій, в тому числі на окупованих територіях, отримають додаткову державну підтримку. Дані норми закріплені в законі «Про внесення змін до деяких законів України щодо посилення соціального захисту осіб, які проживають на тимчасово окупованих територіях і в населених пунктах на лінії зіткнення», який підписав Президент України Петро Порошенко, повідомляють Патріоти України з посиланням на Факты.

Як повідомили в прес-службі глави держави, цей документ спрямований на посилення державної підтримки при отриманні освіти в державних і комунальних навчальних закладах для цієї категорії наших співгромадян.

«Підтримка буде здійснюватися в рамках державної цільової програми та передбачає комплекс заходів (зокрема, повна або часткова оплата навчання, безкоштовне надання підручників, стипендіальне забезпечення, безкоштовне забезпечення проживання в гуртожитках або ін.). Ряд таких заходів і умови їх надання визначатиме Кабінет міністрів », - відзначили в прес-службі.

Вказується також, що такі державні гарантії будуть служити додатковими важелями в формуванні проукраїнської позиції серед молоді, яка проживає на даних територіях, і будуть сприяти її соціальної адаптації.

Нагадаємо, раніше віце-спікер Верховної Ради України Ірина Геращенко повідомила, що в результаті військової агресії Російської Федерації загинули, щонайменше, 68 дітей, 186 отримали поранення, ще одна тисяча дев'ятсот тридцять сім дітей залишилися сиротами.

Опублікував: Олена Сім
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Влада Харкова має розробити план укріплення міста, а не відновлення, - депутатка облради

вівторок, 14 травень 2024, 14:02

Депутатка Харківської обласної ради Галина Куц вважає, що Харків під час війни має переорієнтуватись на стратегію укріплення, а не відновлення, передають Патріоти України. "Влада Харкова вже давно має переорієнтуватись у напрямку стратегії укріплення м...

Якби мій підрозділ у 2023-му побачив відкриті групи окупантів - жити їм було б пару хвилин. Чому під Вовчанськом зараз не так? - Юрій Луценко

вівторок, 14 травень 2024, 13:55

"Щодо Вовчанська", - пише український політик та колишній генпрокурор Юрій Луценко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:. "1. Паніці – ша! Ніяких катастрофічних подій не відбулося. Росіяни продовжують страте...