Про любов та ненависть, або Як може рятувати Україну кожен із нас

Боротьба з пропагандою страху має бути постійною. Ненавидіти ворога має право лише той, хто вміє любити себе та свою країну.

Не секрет, що українцям та росіянам нав'язують депресивні настрої. Ні, не лише зараз. Останні, як мінімум, 20 років. А якщо думати глобально - то в десятки разів більше. Навіщо це потрібно? Це просто. Чим гірше людям, тим краще керівникам.

Але є одна деталь. На відміну від росіян, українці хоча б намагаються з цим боротися. Вони вірять пропаганді, але потім - в якийсь момент - рятівний сумнів починає пробуджувати якусь слабеньку надію. Вони вірять у те, що все погано і буде ще гірше. Кожен з нас, напевно, думає так - щодня... Хоча б на мить.

ЗМІ, блогери, телебачення, популярна музика, кіно - все є гірким на смак, страшним та печальним. Деякі просвіти надій не помічаються людьми - і навіть не збирають лайків та перепостів. Тенденція страшної масової депресії - це не безробіття та бідність. Це внутрішній стан. Це коли тебе не радує погляд дитини та посмішка дружини, коли забуваються мрії і починається страх. Коли війна, яка крає нашу країну, приходить у наші серця. Коли навіть зароблені гроші здаються чимось поганим і жахливим - не тим, що треба. Коли хочеться бігти кудись, але не знаєш куди.

На жаль, саме такі слова я часто чую останнім часом від знайомих. І не від тих, чиї життя спіткали трагедії. Навпаки. Те, що горем народу живиться влада - зрозуміло. Те, що ЗМІ збирають на моторошних острахах гроші - теж ясно. Але ж ми українці, які завжди більш за все вміли одне - боротися.

Зламати нас можна. І ворогу це вдається. Так, не треба замовчувати цього - ми ламаємося. Але, друзі, у нас залишилося головне - вміння бути собою. Вміння вижити та вистояти. Одному проти всіх, чи з усіма - проти ворога... Головне - щоб не проти себе. Бо ворог жадає, щоб ми почали ненавидіти себе. Саме це знищить нас поодинці і як народ.

Але я знаю, що цього не буде. І закликаю вас у кожну мить свого життя, коли ви посварилися з близькою людиною, коли ви у розпачі від самотності чи ображені на рідних дітей та батьків - згадати, що ми вміємо бути справжніми. І не піддаватись на важкий моральний психологічний тиск "русского мира" (як одного з проявів пропаганди жаху). І не звинувачувати ворога, а спочатку - любити себе. Незважаючи ні на що. Тому що, не люблячи себе та свою країну, не можна ненавидіти ворогів - бо тоді твоя ненависть може повернутися обличчям до тебе. Ненавидіти має право лише той, хто вміє любити!

Опублікував: Церковний Цинік
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У Польщі і Румунії проросійські сили готують антиукраїнські провокації: що відомо - Снєгирьов

субота, 27 квітень 2024, 5:00

23 квітня Сенат остаточно схвалив законодавчий пакет, який передбачає виділення майже 61 мільярда доларів додаткової військової та економічної допомоги Україні. Білий дім вже заявив, що готує для відправлення в Україну допомогу на 1 мільярд доларів. ...

В РФ горять заводи і НПЗ. Губернатор влаштував диверсію. Скоро за ним прийде ФСБ - Снєгирьов

субота, 27 квітень 2024, 2:35

В різних куточках Росії палає після масштабної атаки безпілотників України. Незважаючи на незадоволення з боку США Україна продовжує бити по нафтобазам і іншій критичній інфраструктурі ворога. Але цікаво інше – губернатор одного з регіонів зробив заяву...