Про те, як лікарі б'ються за життя українських вояків (відео)

​До 2014 року Україна не була країною, що воює. Перебудувати всю систему навчання і надання медичної допомоги у збройних силах миттєво було неможливо, однак лікарям та волонтерам у стислі терміни вдалось майже неможливе.

Тактична медицина враховує той факт, що допомога надається в екстремальних ситуаціях та, м’яко кажучи, в обставинах далеких від ідеалу – коли є вогонь противника, допомога надається вночі під час дощу, коли поранений не один, а троє, зазначають Патріоти України.

Різні волонтерські ініціативи були першими, хто стали впроваджувати тактичну медицину в лавах військових.

«90% поранених гинуть до зустрічі з лікарем. А відтак для їхнього порятунку потрібен не госпіталь, потрібне навчання особового складу, потрібні аптечки, рюкзаки медичні, щоб поранений мав змогу добратись до лікарні, в якій вже є все», – каже заступник міністра охорони здоров'я Олександр Лінчевський.

"Є поняття золотої години: в пораненого є до години часу, щоб його врятувати. При пошкодженні артерії людина може загинути дуже швидко, просто стекти кров’ю. І якщо з цим не розібратись, не зробити зажими, в тебе буквально 5 хвилин є", – додає командир батальйону "Госпітальєри" Яна Зінкевич.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Будь вони прокляті разом із їхнім Путіним": У Селидовому удар росіян зруйнував будинок 73-річної жінки (відео)

вівторок, 19 березень 2024, 13:19

У Селидовому ракетний удар РФ пошкодив будинок 73-річної мешканки Ніни. Це вже втретє її доведеться відновлювати оселю після російських атак. Про це повідомило "Суспільне", передають Патріоти України. В ніч обстрілу жінка пішла в гості, а коли повернул...

Група робітників опинилась під завалами: В Росії обвалився золотодобувний рудник (відео)

вівторок, 19 березень 2024, 13:04

18 березня в Амурській області Росії обвалився золотодобувний рудник, під завалами опинились 13 осіб. Про обвал писали російські пабліки, передають Патріоти України. Повідомляється, що сталося руйнування в Амурській області на золотодобувній шахті, інц...