Продавсь Кремлю: Британського мільярдера звинуватили в шпигунстві на Росію

Засновник дослідного центру Legatum Institute Крістофер Чандлер заперечує всі звинувачення в "зв'язках з російською розвідкою".

Крістофер Чандлер (зліва) з главою МЗС Борисом Джонсоном. Фото: Legatum Institute

Депутат парламенту Великобританії, представник Консервативної партії Роберт Сілі звинуватив мільярдера і засновника дослідного центру Legatum Institute Крістофера Чандлера в "зв'язках з російською розвідкою", повідомляють Патріоти України з посиланням на DW.

Чандлер потрапив в поле зору французької розвідки з 2002 року, сказав Сілі, виступаючи в палаті громад.

Такі висновки можна зробити, ґрунтуючись на документах, які політику і ще чотирьом членам британського парламенту передала служба безпеки Монако.

У файлах за 2005 рік зазначений період з 1990-х років. У них також фігурує брат мільярдера - Річард Чандлер. У файлі по Крістоферу служба безпеки Монако зробила позначку "контррозвідка", зазначив Сілі.

За його словами, документи мають відношення до національної безпеки і відмивання грошей.

Сілі висловив впевненість в автентичності документів і заявив, що дані підтвердили джерела у французькій розвідці, а також їхні британські та американські колеги.

У Legatum Institute відкинули ці звинувачення, заявивши, що Чандлер ніколи не був пов'язаний з російською розвідкою або з російською державою: ні Крістоферу Чандлеру, ні будь-кому ще в дослідницькому центрі невідомо про подібне розслідування французької розвідки. Звинувачення Сілі в центрі назвали "повною нісенітницею".

Legatum Institute вважається впливовою організацією, яка виступала за "Брекзіт", зокрема, повідомлялося, що вона брала участь в підготовці пропозицій за жорстким сценарієм виходу Великобританії з Євросоюзу. У парламенті раніше вже оголошували про вивчення можливої ролі Кремля в діяльності інституту.

Заснувавши інвестиційну компанію Sovereign Asset Management, Брати Крістофер і Річард Чандлер в середині 1990-х років вклалися в "Газпром". На початку 2000-х Forbes називав їхню компанію третім за розміром акціонером "Газпрому" з близько 5% акцій.

У 2004 році, заявивши, що вони високо оцінюють зусилля Олексія Міллера щодо підвищення ефективності "Газпрому", Чандлери стали позбуватися від акцій компанії.

Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Після "СВО" буде нова війна": Соловйов розповів росіянам про їхні "блискучі" перспективи

четвер, 28 березень 2024, 20:52

Кремлівський пропагандист Володимир Соловйов розмріявся, що країна-терорист Росія зможе перемогти у війні проти України. До того ж, за його словами, це "перспектива" наступних кількох років. У той же час Соловйов закликав росіян готуватися до наступної...

"Скорбота має бути в душі, а не в Instagram": Пугачова вперше висловилася про теракт у "Крокус Сіті Хол"

четвер, 28 березень 2024, 19:40

Російська знаменитість Алла Пугачова через майже тиждень висловилася про теракт у "Крокус Сіті Хол". На своїй сторінці в Instagram вона опублікувала пост, у якому написала, що не буде виставляти свої емоції з цього приводу в соціальних мережах, передаю...