Професійна розбірка: На Винничині лікар після операції зарізав колегу, кухонним ножем

17 червня 2015 року у Калинівці на Вінниччині 62-річний Борис Грищишин зарізав колегу 44-річного Юрія Ярощука. Наніс удари ножем у печінку і біля серця. Поранений відразу помер.

"Я була на посту. Побачила, як з операційної вийшов доктор, держиться за груди. Упав і захрипів. А за ним із ножем — наш анестезіолог Грищишин. Із ножа капала кров", - розповідає медсестра Калинівської районної лікарні Юлія Стебновська. Передають Патріоти України.

Поки вбивця спустився з третього поверху на перший, до лікарні приїхала поліція і затримала його. З'ясували, що у них була суперечка того дня. Ярощук очолював відділення і взявся відсторонити з роботи старшого лікаря за скарги з боку пацієнтів та колег.

"Мені все набридло. Я взяв ніж, який ношу в сумці, відкриваю ним консерви, ріжу хліб. І вбив людину. Я це усвідомлюю", - зізнався Грищишин на допиті.

19 червня Юрія Ярощука поховали в Калинівці. У нього залишились батько, мати, дружина і прийомний 8-річний син.

"Юра скаржився на Грищишина, що він дуже агресивний і погано працює. Вночі може проспати. За нього все виконували медсестри. Коли син очолив відділення, почав Грищишину робити зауваження. Юра до будь-якої справи ставився серйозно", - каже батько Василь Ярощук.

24 листопада 2015 року Бориса Грищишина засудили до 14 років позбавлення волі. Калинівський районний суд визнав його винним у вбивстві Юрія Ярощука.

"Було три засідання суду. На першому адвокат попросив провести обстеження стану здоров'я свого підзахисного. На друге його не привезли, бо не було машини. А на третьому – нарешті, винесли вирок. Грищишин почав суд із того, що признав себе винним. Сказав: я вбив не тільки Ярощука, а й себе. Але потім ввесь суд вів себе агресивно. Почав на Юру нападати. Потім і на міліцію, і на роботу, колег", - розповіла мати загиблого лікаря Ніна Ярощук.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Апетити всяких Аль-Каїд та ІДІЛ обмежуються банками, автобусами, церквами та концертними залами. Росія ж знищує цілі міста разом з їхнім населенням, - Невзоров

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:15

"ІДІЛ – винятково мерзенна організація. Але поводиться вона набагато делікатніше і скромніше, ніж росія. Саме РФ зараз претендує на місце примадонни світового тероризму", - пише російський публіцист Олександр Невзоров у своєму Телеграм-каналі, передают...

В Харкові досі є церква РПЦвУ, яка пропонує помолитись на ікону Ніколая №2 або російського солдата в камуфляжі, - Голобуцький

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:00

"РПЦ (і її підрозділ в Україні ака "УПЦ") оголосила Україні і українцям газават - "священну війну проти невірних". Але і без того РПЦвУ була безсоромно активним агентом ФСБ", - пише політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у соцмережі "Фейсб...