Пройти коло за 310 секунд: Львів прийняв перегони на найстаріших машинах України (фото, відео)

Ретроавтомобілі змагалися у 5 класах.

Перегони на ретроавтомобілях Leopolis Grand Prix. Фото: gazeta.uaРалі на ретроавтомобілях відбулися у Львові в неділю. Понад 70 найстаріших і найексклюзивніших машин проїхали трасою "Львівський трикутник" у рамках проведення фестивалю Leopolis Grand Prix 2018, повідомляють Патріоти України з посиланням на gazeta.ua.

Всіх учасників організатори поділили на 5 класів. Вони повинні були зробити 4 кола трасою, кожне з яких треба пройти за 310 секунд.

Екіпаж автомобілів складався із пілота і штурмана. На старті видавали спеціальний GPS-блок, він фіксував швидкість машин, час прибуття й відправлення. Перемогу отримував той екіпаж, який мав меншу кількість карних балів. Їх призначали за перевищення швидкості, запізнення до фінішу та інші моменти.

У перегонах брали участь машини, зроблені понад 80 років тому. Найстарішим учасником змагань був Ford T 1912 року випуску.

"Я щороку приїжджаю із Києва на Leopolis Grand Prix і беру участь в ралі. Перед цим вже тричі перемагав. Що здобуду призове друге місце й цього разу, не думав. Це для мене стало приємною несподіванкою. Адже у Львів я вперше приїхав на Porsche, вона відносно молода", - каже киянин Сергій Варенко, власник рідкісного Porsche 924 1981 року випуску. Модель випустили обмеженим тиражем на честь ювілею компанії.

Уперше кільцеві перегони у Львові відбулися 87 років тому. Їх організував Малопольський автомобільний клуб. Взяли участь 18 спортивних машин. Мали якнайшвидше проїхати спеціально перекритими міськими вулицями 3041 метр. За перегонами 1930 року спостерігали 26 тис. глядачів. Стояли вздовж дороги.


Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Военная помощь США сначала пойдет на закрепление позиций Сил обороны Украины и отражение наступления РОВ - Злий Одесит

четвер, 25 квітень 2024, 3:25

Сенат США во вторник 23 апреля (ночью 24 апреля по Киеву) поддержал законопроект о предоставлении помощи Украине на сумму около 61 млрд долларов. Подписание документа президентом США Джозефом Байденом – тоже не проблема, но как скоро настолько необходи...