Прокуратура Австрії підтвердила отримання запиту на екстрадицію Фірташа в Іспанію

Фірташа в Іспанії звинувачують у відмиванні грошей

Прокуратура Австрії отримала запит на екстрадицію українського мільярдера Дмитра Фираташа в Іспанію. Він надійшов по офіційних каналах і вивчається прокуратурою Відня.

Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на прес-секретаря відомства.

Згідно з процедурою, якщо прокуратура не виявить обставини, які суперечать видачу підозрюваного, справу буде передано в суд. У разі позитивного рішення суду – останнє слово буде за австрійським Міністерством юстиції.

Повідомляється, що Фірташ був оголошений в розшук Антикорупційної прокуратурою Іспанії разом з двома своїми можливими спільниками – громадянами України. Його, зокрема, звинувачують у відмиванні грошей в Іспанії, йдеться в повідомленні з посиланням на представника іспанської прокуратури.

Одночасно з видачею ордера на розшук, в Барселоні і місті-курорті Марбельї 24 листопада були затримані п'ять інших можливих спільників Фираташа.

За даними прокуратури, вони створили для мільярдера ряд офшорних компаній, хоча певна частина капіталів осідала в Іспанії і вкладалась в нерухомість. За даними прокуратури, мова йде про "десятки мільйонів євро незаконного походження".

Фірташ був заарештований в Австрії 12 березня 2014 року за запитом влади США. Земельний суд Відня у кримінальних справах обрав йому запобіжний захід у вигляді екстрадиційного арешту, але погодився звільнити його під заставу в 125 млн євро та зобов'язання не залишати Австрію. Суд Відня 30 квітня поточного року відмовив в екстрадиції Фірташа в США.

У квітні 2016 року в будинку Фірташа у Відні провели обшуки. Повідомлялося, що звинувачень йому пред'явлено не було, і по справі, в рамках якого проводилися обшуки, Фірташ є свідком, а не підозрюваним.

В Україні ж Національна поліція розслідує два кримінальні провадження, безпосередньо пов'язані з Фірташем. Щодо групи компаній ОЅТСНЕМ Фірташа за ст. 191 ч. 5 КПК України - нанесення збитків державі в сумі 5,742 млрд грн. Також про списання "Нафтогазом України" на користь "Росукренерго АГ" Фірташа 11 млрд куб. м газу і 1,1 млрд куб. м газу у вигляді штрафних санкцій. Також Національною поліцією порушено провадження за фактом звернення Національного банку про неповернення кредиту.

Фірташ не був в Україні з весни минулого року.

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Криваві рублі не принесли вбивці щастя: Громадянин Туркменістану, який хвалився катуваннями українців, поплатився на батьківщині

неділя, 19 травень 2024, 4:15

Громадянин Туркменістану Сергій Григорян воював проти України на боці Росії з осені 2022 по літо 2023 року. За цей час заробив на однокімнатну квартиру, яку на надіслані злочинцем гроші придбала у Турменбаші його мати. Проте радіти новому житлу окупант...

"Заробив грошенят" на красиве життя в Камеруні: Темношкірий найманець армії РФ у відчаї відбивався палкою від українського дрона (відео)

неділя, 19 травень 2024, 1:45

Росія залучає найманців із африканських країн до війни в Україні. Так, оператори дронів вистежили такого темношкірого солдата армії Росії. . У соцмережах поширюється прижиттєвий відеозапис із найманцем, що подався на криваві заробітки до "втарой арміі...