Пропозиція від НБУ: Банківська картка перетвориться на паспорт

За допомогою банківської картки можна буде отримати низку адміністративних послуг та відкривати рахунки в інших банках.

Ілюстрація. Фото: ЗМІ

Національний банк України представив для публічного обговорення законопроект, яким пропонується розширити межі системи BankID, що передбачає ідентифікацію громадян-клієнтів банків за допомогою банківських карток, повідомляють Патріоти України. Таку інформацію оприлюднила прес-служба Нацбанку.

Так, наразі за допомогою банківської картки вже можна отримати низку адміністративних послуг, проте в НБУ хочуть надати можливість за допомогою вже існуючих банківських карток відкривати рахунки в інших банках.

Крім цього, платіжні картки можна буде використовувати в якості ідентифікатора для отримання послуг від приватних компаній. “З огляду на те, що станом на 1 квітня українськими банками емітовано майже 60 мільйонів платіжних карток, система BankID Національного банку здатна стати наймасовішим засобом для дистанційної ідентифікації в Україні за умови підтримки системи та підключення до неї банків України”, — повідомляють в Нацбанку. Також зазначається, що підключення до системи BankID є безкоштовним для українських банків та компаній.

Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Огляд по лінії бойових зіткнень - Злий Одесит

понеділок, 6 травень 2024, 20:05

До вашої уваги черговий огляд по лінії бойових зіткнень.

ЗС РФ формують ударний кулак для наступу на Харків: В ISW розповіли деталі операції

понеділок, 6 травень 2024, 9:14

Наступ на Харків чи Суми зможе відтягнути українських військових з інших критичніших ділянок фронту. Ворог посилив авіаційні, ракетні та удари дронами по українських північно-східних прикордонних регіонах, зауважили аналітики ISW. За словами українсько...