Прощавай GPS: Збройні сили США отримають засоби навігації нового покоління

Американські збройні сили шукають альтернативу супутникової навігації. 22 травня Науково-дослідна лабораторія ВПС США (AFRL) оголосила про успішне завершення розробки модуля під назвою ASPN (All Source Positioning and Navigation).

Навигаційний модуль ASPNЗа словами представників командування ВС США, успішність дій американських солдатів і бойової техніки сильно залежить від супутникової навігації, а при відсутності сигналу GPS вона може просто не працювати. Тому в AFRL був розроблений модуль, що дозволяє пілотам орієнтуватися на місцевості і з високою точністю визначати своє місце розташування без доступу до сигналу GPS, повідомляють Патріоти України.

ASPN складається з інерційного навігаційного датчика, який вимірює прискорення і кут повороту, а також камери, магнітометри, високоточних годин і барометра. У пристрій заздалегідь завантажуються супутникові знімки земної поверхні, а спеціальна система визначає місце розташування відразу за кількома параметрами: орієнтирів місцевості (з використанням камери); показаннями навігаційного та інших датчиків; за допомогою обох вищевказаних методів визначення.

Як повідомили представники AFRL, модуль ASPN вже пройшов кілька етапів тестування і довів свою працездатність на суші (у вигляді рюкзака для піхоти і модуля на бронетехніці), на воді (корабельний модуль) і в повітрі (модуль для бойової і допоміжної авіації). Надалі модулі ASPN піддадуться приймальним випробуванням, за результатами яких Міноборони ухвалюватиме рішення про використання їх у військах і обсягах закупівлі.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Місцевим Соловйов вже порадив "не нити": Російські літаки "скинули" на Бєлгородську область понад 10 авіабомб ФАБ-500

п’ятниця, 29 березень 2024, 12:12

У Бєлгородській області знову неспокійно – російські літаки "скинули" на населені пункти понад десять авіабомб ФАБ-500. Про це повідомляють у Telegram-каналі "Astra", передають Патріоти України. Так, одну з авіабомб ФАБ-500 виявили у районі села Бессон...