Проштрафилися? Над радіостанцією "Эхо Москвы" нависла загроза закриття

Роскомнадзор націлився на закриття радіостанції "Ехо Москви" , якій направив лист з вимогою усунути порушення закону.

Роскомнадзор направив радіостанції "Ехо Москви" лист з вимогою усунути порушення закону, який забороняє іноземцям виступати засновниками російських ЗМІ, в іншому випадку діяльність радіостанції буде припинена.

Одержання листа підтвердив головний редактор радіостанції Олексій Венедиктов.

Як наголошується, у листі відомство вимагає до 15 лютого усунути виявлені порушення.

Представник Роскомнадзора Вадим Ампелонський висловив упевненість, що "Ехо Москви" встигне виправити порушення.

Водночас як повідомляє "Лайф", мова йде про частку американської EM Holding Company LLC у статутному капіталі радіостанції. У грудні 2015 року частка компанії була знижена до 19,92%, щоб відповідати 20% ліміту для іноземців.

"Попереднє трактування закону передбачає, що іноземні співвласники ЗМІ можуть мати до 20%, американська компанія має у "Ехо Москви" 19,92%. Цей лист свідчить про нове розуміння закону. І взагалі по ньому - іноземна компанія не може бути співвласником медіа в Російській Федерації", - заявив Венедиктов.

Раніше радіостанція потрапила в скандал, запустивши на своєму сайті опитування про удар по Україні.

Питання про війну на сусідню країну невигадливо розташувався між "Чи подобається вам Станіслав Черчесов в ролі тренера збірної Росії з футболу?" і "Чи треба реєструвати велосипеди громадян Росії?".

Іронія в тому, що і до питання на телеканалі "Дощ" і до питання на сайті "Ехо Москви" так чи інакше причетний один і той же чоловік, Олексій Венедиктов. Він же - головний редактор радіостанції "Ехо Москви" і видавець журналу "Дилетант", спільним проектом якого і була програма на телеканалі "Дощ".

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Ой, мама, я домой хочу!": Росію накрив руйнівний ураган з градом (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 21:01

Після масштабних повеней до Росії прийшли урагани - негода розгулялася в Татарстані, є руйнування. Про це повідомляє низка інформ-ресурсів, передають Патріоти України. "Ураган у Татарстані, зараз він рухається на Казань. Влада закликає мешканців сидіти...

"Росіяни намагаються зайти на наші позиції": Офіцер ЗСУ - про ситуацію на напрямку Красногорівка - Нетайлове (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 20:00

Офіцер 59-ї Окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка Сергій Цехоцький зазначив, що наразі противник не використовує техніку, намагаючись просуватися малими групами, передають Патріоти України. "Наша бригада виконує завдання на ділянці Красного...