При загадкових обставинах в США помер ймовірний співавтор плану нардепа Андрія Артеменка

Американський бізнесмен українського походження Алекс Оронов в Україні керував агрохолдингом

У США при загадкових обставинах пішов з життя американський бізнесмен українського походження Алекс Оронов, якого називають ймовірним співавтором плану нардепа Андрія Артеменка про передачу Криму в оренду Росії. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на The Independent.

В Україні 69-річний бізнесмен Алекс Оронов керував агрохолдингом Grain Alliance, а в США нібито був у близьких родинних зв’язках з адвокатами президента країни Дональда Трампа.

Американські ЗМІ повідомляють, що Оронов допомагав налагоджувати зв’язки між російськими офіційними особами і президентом Трампом через адвоката Майкла Коена, а «також розробляв план повернення анексованого Криму». У розробці так званого плану брали участь український нардеп Артеменко, американський адвокат Коен і давній діловий партнер Трампа Фелікс Сатер.

Політик Артеменко смерть Оронова прокоментував на своїй сторінці в Facebook. Він заявив, що причиною смерті американця стала стаття у виданні The New York Times, яка викрила «план по Криму». Оронова нардеп називав своїм другом, соратником і вчителем, наполягаючи, що саме завдяки йому відбулося знайомство з адвокатом Трампа.

Нагадаємо, журналісти The New York Times оприлюднили матеріал про план нормалізації відносин між Україною і Росією для скасування санкцій, який включав в себе передачу Криму в оренду РФ. Його народний депутат Андрій Артеменко передав колишньому раднику президента Дональда Трампа Майклу Флінну.

Пізніше в інтерв’ю NBC особистий адвокат президента США Майкл Коен заявив, що «мирний план» по Криму йому невідомий.

Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Як ''...праля'' пробивається між люди

субота, 4 травень 2024, 0:55

Доля книжки. Дарований кінь, як на мене, істота потішна. І для уважних людей завжди приносить прибуток… насамперед, до розряду цікавих історій. Як і сталося з моїм зовсім ще юним романом ’’Монастирська праля’’. Я, через поголовне письменницьке бідацтв...

Всім прихильниками казок ОП, що гроші росіян в Європі от-от конфіскують і передадуть Україні, треба позбуватися хибних ілюзій і дивитися на світ не через рожеві окуляри, - Борислав Береза

субота, 4 травень 2024, 0:30

"У наших ЗМІ почали передруковувати думки західних ЗМІ про те, що США і Європа кардинально розходяться в поглядах на те, як далеко можна зайти у питанні використання арештованих російських активів. США вже не так активно проголошують, що треба все конф...