Пригоди бронетехніки "Укроборонпрому" в тропічній Індонезії: Вражаючий фоторепортаж

Можливості українських бойових машин приємно здивували іноземців.

БТР-4М у тропіках Індонезії. Детальний фотозвіт випобувань української бойової машини оприлюднив прес-центр "Укроборонпрому". Концерн очікує, що у 2017 році підприємства Концерну отримають потужне замовлення для виробництва цих машин для української армії.

БТР-4М, який успішно воює на Донбасі з самого початку конфлікту та виготовляється силами ДП “Харківське КБ з машинобудування ім. Морозова”, що входить до складу ДК “Укроборонпром”, успішно пройшов випробування в умовах тропічного клімату у Індонезії.

П’ять українських бойових машин були поставлені Корпусу морської піхоти Індонезії у рамках виконання контракту, підписаного на початку 2014 року між Міністерством оборони Індонезії та ДП “Спецтехноекспорт”, що входить до складу Концерну.

Виконання контракту відбулось вже після постачання головних партій БТР-4 на потреби українського війська, у рамках дозавантаження виробничих потужностей українського оборонного комплексу.

Під час випробувань, у присутності українських фахівців, були протестовані амфібійні можливості бронетехніки на морі, проведені вогневі випробування у гірський місцевості та перевірені ходові характеристики українських бойових машин на трасі та на важкопрохідній місцевості.

Директор “Спецтехноекспорту” Павло Барбул зазначив, що випробування української техніки проводила комісія, до складу якої входили представники різних підрозділів Міністерства оборони Індонезії. “Реалізація цього контракту відбулася завдяки ефективній взаємодії підприємств українського оборонно-промислового комплексу та Посольства України в Індонезії”, – зазначив Павло Барбул.

Безпосередньо хід випробувань детально висвітлив кореспондент індонезійського видання Angkasa Арио Нугрох, який детально описав всі етапи тестування української бронетехніки, які відбулись 19 січня 2017 року.

Марш протяжністю 100 км розпочався ще в ночі, коли колона з БТР-4М власним ходом по автострадах виїхала зі столиці Індонезії Джакарти до узбережжя Яванського моря. А вже на світанку бронемашини протестували свої амфібійні властивості на морі. “Бойові машини стабільно та плавно ведуть себе у воді”, – пише індонезійське видання. Відмітивши те, що БТР-4 мають колісну формулу 8×8, оснащується моторами Deutz і трансмісіями Allison, які відповідають стандартам НАТО. Ці двигуни відрізняються своєю надійністю, економічністю та потужністю.

Після водних випробувань, колонна БТР-4М направилась на місце проведення стрільб. Попри те, що дорога до стрільбища була розмита потужними дощами, українські бойові машини успішно пройшли ходові випробування. Як відмічає видання Angkasa, індонезійські військові навіть спеціально приготували гусеничну техніку для буксирування, не очікуючи таких потужних ходових властивостей БТР-4М.

Місцем вогневих випробувань було обрано каньйон, який дозволяє перевірити здатність головного озброєння української бойової машини.

Кожен з п‘яти БТР-4М, які брали учать у стрільбах, успішно вразили умовні цілі на визначених відстанях, довівши точність української зброї. Індонезійські журналісти були відверто вражені можливостями бойового модулю «Парус», який встановлено на БТР-4М, та сучасного цифрового прицільного комплексу.

Опублікував: Церковний Цинік
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Гуманизм привел к массовой бойне": Пропагандист Кремля пожалкував, що по Донбасу не вдарили ядерною зброєю

четвер, 25 квітень 2024, 19:42

Російський пропагандист вважає, що давно треба було завдати ядерного удару по Україні. Мовляв, тоді б "усього цього не було". Про це пише журналіст Денис Казанський у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України. Йдеться про Z-блогера Владислава ...

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно