Приїхали на "швидкій": Шахраї виманили у людей похилого віку 10 тис. євро

У столиці з’явився новий вид шахрайства.

Ілюстрація. Фото: ЗМІ

У Києві з'явився новий вид шахрайства, повідомляють Патріоти України.

У квартиру жителів столиці приїхали люди в білих халатах і під виглядом лікарів швидкої допомоги виманили гроші у довірливих громадян. Про це на своїй сторінці в Facebook розповіла мешканка Броварів Анна Майко, бабуся і дідусь якої живуть на Оболоні в Києві.

«Може, хтось бачив у четвер, 31 травня, з 11.00 до 11.30 на вулицю Мате Залки, 7 / 5, перший під'їзд, під'їжджала "швидка"? Це були шахраї. Вони обманним шляхом забрали всі гроші у моїх бабусі і дідуся. Спочатку подзвонили на міський номер і сказали, що їх дочка - моя мама - потрапила в лікарню і терміново потрібні гроші. Люди похилого дуже довірливі. Вони схаменулися, коли віддали всі гроші. А це - 10 тисяч євро», - написала Майко.

Анна стверджує, що шахраї приїхали до будинку її бабусі і дідусі на «швидкій» і були в білих халатах. Тому у літніх людей не виникло сумнівів в тому, що це справжні медики. Тільки після їх від'їзду жінка здогадалися подзвонити своїй доньці. Так вони дізналися, що у неї все добре і до лікарні вона останнім часом не зверталася.

Анна Майко, яка написала заяву в поліцію, просить відгукнутися свідків або громадян, які також постраждали від шахраїв в білих халатах. Начальник Оболонського районного управління поліції Михайло Никонов підтвердив, що до них дійсно зверталися потерпілі. Правоохоронці вже порушили кримінальне провадження. «Схема, коли заявляють, що "ваш син знаходиться в поліції" і потрібно викуп, не нова. Але в цьому випадку, якщо підтвердиться, що аферисти приїхали на автомобілі, схожому на "швидку", і до того ж були в білих халатах, можна сказати, що це зовсім інший рівень афери», - сказав Ніконов.

Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У мене немає жодних сумнівів, що позавчорашній підпал берлінського заводу – це справа рук російської агентури, - соціолог Ейдман

понеділок, 6 травень 2024, 23:33

"Криваве літо 2024-го? За даними Financial Times, Росія активізувала свої зусилля з підготовки саботажу, пожеж і атак на інфраструктуру в Європі", - пише російський соціолог-емігрант Ігор Ейдман у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України, та ...