Приховані вбивці: ТОП "мовчазних" хвороб, які не дають про себе знати

Усі ці захворювання відносяться до таких, перші симптоми яких з'являються вже на стадії прогресування недуги.

Ілюстрація. Фото: ЗМІ

Ці захворювання завдають значної шкоди людському організму, а їх ранні симптоми практично завжди залишаються непоміченими, повідомляють Патріоти України з посиланням на hronika.info.

Є захворювання, перші симптоми яких з'являються вже на стадії прогресування недуги. Коли у медиків залишається не так багато інструментів для лікування хворого, відповідно, шанси на одужання різко знижуються.

Цукровий діабет - медики стверджують, що кожен другий діабетик дізнається про свій діагноз спонтанно на профілактичному обстеженні в медустановах, а не завдяки поміченим симптомам.

Артеріальна гіпертензія - високий кров'яний тиск часто залишається непоміченим.

Жировий гепатоз або ожиріння печінки - довгий час людина може взагалі навіть не підозрювати, що тяжко хвора.

Рак товстої кишки - знаходиться на лідируючих позиціях в рейтингу онкозахворювань і підступний тим, що не проявляється на ранніх стадіях розвитку.

Рак шийки матки - на ранній стадії у цього захворювання немає ніяких симптомів і врятувати жінку може тільки своєчасне відвідування гінеколога.

Немеланомний рак шкіри - єдиний симптом цього захворювання - червона пляма, яка лущиться, на будь-якій ділянці шкіри, але з часом вона проходить і може залишитися непоміченою.

Гепатит - вірус може жити в організмі людини кілька років без ознак, руйнуючи його зсередини.

Для того, щоб тримати своє здоров'я під контролем, необхідно раз на рік проходити обстеження у вузьких фахівців. А незвичайні тривожні симптоми повинні змусити вас негайно звернутися до лікаря.

Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 2 травня: Що забороняється, а що заохочується на день пам'яті Бориса та Гліба

четвер, 2 травень 2024, 7:05

Православна церква України 2 травня за новим стилем вшановує пам'ять Олександрійського архієпископа Афанасія Великого, а також відзначає перенесення мощей благовірних князів Бориса і Гліба, перших канонізованих святих Русі-України, до нового храму сина...

Часів яр до 9 травня! росіяни пруть на Покровськ - Злий Одесит

четвер, 2 травень 2024, 5:58

Возвращаюсь к практике публикации видео.