Пухнасті на передовій: На рахунку Діка щонайменше 10 врятованих життів воїнів ЗСУ (фото)

На передовій собака попереджує бійців про майбутні обстріли.

Рядовий Дік. Фото: ЗМІ

У Широкино Донецької області разом з військовослужбовцями живе собака Дік і допомагає їм рятуватися від обстрілів, повідомляють Патріоти України з посиланням на Donpress.

Військові вважають Діка бойовим побратимом і повноправним військовослужбовцем одного з підрозділів, яке зараз захищає від бойовиків селище Широкино.

На передовій Дік поставлений на харчове забезпечення, а також має своє місце в бліндажі та бойовому розрахунку. Повідомляється, що на його рахунку не менше 10 врятованих життів воїнів ЗСУ.

У Міноборони зазначають: «Ось і недавно Дік врятував наших бійців від кулі ворожого снайпера. Вони в цей час поглиблювали свої окопи, але їх вірний товариш подав сигнал небезпеки. Хоча все здавалося спокійним - ні звуків пострілів, ні свисту мін ... Але воїни-люди звикли довіряти своєму волохатому товаришеві. І тільки вони пригнулись, як над головою одного із захисників просвистіла снайперська куля піймавши облизня».

За інформацією, Дік за кілька хвилин попереджає своїх товаришів по службі про початок кожного обстрілу. І з великою часткою ймовірності може передбачити, куди потрапить ворожий снаряд або міна.

Бійці ВСУ відзначають: «За свою службу він не вимагає нічого. Хіба що поваги, ласки і смачної армійської тушонки на обід».

Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Після "СВО" буде нова війна": Соловйов розповів росіянам про їхні "блискучі" перспективи

четвер, 28 березень 2024, 20:52

Кремлівський пропагандист Володимир Соловйов розмріявся, що країна-терорист Росія зможе перемогти у війні проти України. До того ж, за його словами, це "перспектива" наступних кількох років. У той же час Соловйов закликав росіян готуватися до наступної...

"Скорбота має бути в душі, а не в Instagram": Пугачова вперше висловилася про теракт у "Крокус Сіті Хол"

четвер, 28 березень 2024, 19:40

Російська знаменитість Алла Пугачова через майже тиждень висловилася про теракт у "Крокус Сіті Хол". На своїй сторінці в Instagram вона опублікувала пост, у якому написала, що не буде виставляти свої емоції з цього приводу в соціальних мережах, передаю...